Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.o
net.pl!niusy.onet.pl
From: s...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czerstwa bulka
Date: 6 Sep 2002 11:10:33 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 28
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
References: <al8end$11fa$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1031303433 2492 192.168.240.245 (6 Sep 2002 09:10:33 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Sep 2002 09:10:33 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.179.0.13
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:124003
Ukryj nagłówki
> nie, przeważnie tradycyjnie
> dodawałam przyprawy gyross - super po smażeniu, przecieru pomidorowego, też
> pycha
> ale tak jak proponujesz z tymi ziemniaczkami... ktoś mi o tym niedawno
> mówił, że się miesza z ugotowanymi ziemniakami, przyprawami, ziołami,
> cebulką i smaży w głębokim oleju jak frytki i są super pyszna i chrupiące
> pulpety
> przeraża mnie tylko ta bomba kaloryczna
> ale z ziemniaczkami spróbuję
>
> defric
Ja je smaze w malej ilosci oleju, na teflonie i wooolnym ogniu, pod przykryciem.
Ostatnio robie jeszcze inaczej / dieta ;)) / - przed robieniem kotletow - robie
leczo / pomidorki, papryczka, cebulka, czosnek, cukinia lub kabaczek czy inny
baklazan + masa przypraw /. Gotowe kotlety wrzucam na ot, pomazana patelnie
oliwa z oliwek, tyle by sie ścieły i podpiekly z gory i z dolu, pod
przykryciem, a gdy juz bedzie im ciezko z braku oliwy, zalewam je.. LECZO!
Smak kotletow jest niesamowity, przechodzi wszystkimi skladnikami leczo.., a
obiad na talezyku posypany zielonym koperkiem i utartym kolorowym pieprzem jest
pachnacy, widowiskowy i przepyszny....
pozdrawiam w piatkowe przedpoludnie,
KamilaK./stonsik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|