Data: 2002-09-06 09:10:33
Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: s...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> nie, przeważnie tradycyjnie
> dodawałam przyprawy gyross - super po smażeniu, przecieru pomidorowego, też
> pycha
> ale tak jak proponujesz z tymi ziemniaczkami... ktoś mi o tym niedawno
> mówił, że się miesza z ugotowanymi ziemniakami, przyprawami, ziołami,
> cebulką i smaży w głębokim oleju jak frytki i są super pyszna i chrupiące
> pulpety
> przeraża mnie tylko ta bomba kaloryczna
> ale z ziemniaczkami spróbuję
>
> defric
Ja je smaze w malej ilosci oleju, na teflonie i wooolnym ogniu, pod przykryciem.
Ostatnio robie jeszcze inaczej / dieta ;)) / - przed robieniem kotletow - robie
leczo / pomidorki, papryczka, cebulka, czosnek, cukinia lub kabaczek czy inny
baklazan + masa przypraw /. Gotowe kotlety wrzucam na ot, pomazana patelnie
oliwa z oliwek, tyle by sie ścieły i podpiekly z gory i z dolu, pod
przykryciem, a gdy juz bedzie im ciezko z braku oliwy, zalewam je.. LECZO!
Smak kotletow jest niesamowity, przechodzi wszystkimi skladnikami leczo.., a
obiad na talezyku posypany zielonym koperkiem i utartym kolorowym pieprzem jest
pachnacy, widowiskowy i przepyszny....
pozdrawiam w piatkowe przedpoludnie,
KamilaK./stonsik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|