Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cześć!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cześć!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-30 23:00:06

Temat: Cześć!
Od: "Iśka" <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!

Po raz pierwszy zajrzałam na tę grupę. Z wielką przyjemnością
przeczytałam jakieś 900 postów i- mniaaam- okrutnie zgłodniałam:).
Gotuję nie dlatego, ze lubię lecz z łakomstwa:),.
Właśnie upajam się zapachem świeżo upieczonego keksu-bardzo bolesny jest
fakt, że nie mogę go zjeść:( ale ma być na imprezę.

Pozdrawiam-Iśka (gda)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-31 06:10:18

Temat: Re: Cześć!
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Iśka" <f...@p...onet.pl>
| Po raz pierwszy zajrzałam na tę grupę.

To ja Cie przywitam.

|Z wielką przyjemnością
| przeczytałam jakieś 900 postów i- mniaaam- okrutnie zgłodniałam:).
| Gotuję nie dlatego, ze lubię lecz z łakomstwa:),.

Ciekawe, czemu tego po Tobie nie widac.
Ale jak bedziesz stosowac tutejsze przepisy, to nie ma lekko - pare kilo
wiecej musi byc ;-))

| Właśnie upajam się zapachem świeżo upieczonego keksu-bardzo bolesny jest
| fakt, że nie mogę go zjeść:( ale ma być na imprezę.

Nie wspolczuje, dla mnie za slodki.


--
Pozdrawiam
GosiaH uwazajaca wszystko co slodkie (poza kawa) za fujskie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-01 11:03:28

Temat: Odp: Cześć!
Od: "Iśka" <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "GosiaH" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> To ja Cie przywitam.

Bardzo mi miło!:))

> Ciekawe, czemu tego po Tobie nie widac.
> Ale jak bedziesz stosowac tutejsze przepisy, to nie ma lekko -
pare kilo
> wiecej musi byc ;-))

Bo dobrze to ukrywam:))

> GosiaH uwazajaca wszystko co slodkie (poza kawa) za fujskie

A jak to Robisz? Mnie ciągnie, że hej:( I chyba dlatego najbardziej
lubię piec ciasta:)

Tylko dlaczego drożdżowe nie chce mi od pewnego czasu wyjść?
Czy ktoś robił drożdżowe topione? W przepisie jest :"zawinąć ciasto
w szmatkę i utopić... " - drożdżowe????

Pozdrawiam-Iśka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-01 13:25:10

Temat: Re: Cześć!
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Tylko dlaczego drożdżowe nie chce mi od pewnego czasu wyjść?
> Czy ktoś robił drożdżowe topione? W przepisie jest :"zawinąć ciasto
> w szmatkę i utopić... " - drożdżowe????
>
> Pozdrawiam-Iśka
>

jak wyrosnie to sie wklada do wody
jak nie tonie to znaczy ze jest ok

tak przynajmniej kiedys robilam, ale to daaawno temu

pozdry Monika

p.s.
witaj na grupie;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-01 14:25:55

Temat: Re: Cześć!
Od: <i...@y...com> szukaj wiadomości tego autora



> Tylko dlaczego drożdżowe nie chce mi od pewnego czasu wyjœć?
> Czy ktoœ robił drożdżowe topione? W przepisie jest :"zawinšć ciasto
> w szmatkę i utopić... " - drożdżowe????


ciasto drozdzowe moze rosnac w wodzie, tak juz kiedys dawno robilam i udalo sie

iza

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-02 17:13:06

Temat: Odp: topione drożdżowe
Od: "Iśka" <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <i...@y...com> napisał w wiadomości
> ciasto drozdzowe moze rosnac w wodzie, tak juz kiedys dawno
robilam i >udalo sie

Boję, że za bardzo nasiąknie wodą. Czy to nie przeszkadza?

Iśka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-03 08:24:44

Temat: Re: topione drożdżowe
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Iśka wrote:
>
> Użytkownik <i...@y...com> napisał w wiadomości
> > ciasto drozdzowe moze rosnac w wodzie, tak juz kiedys dawno
> robilam i >udalo sie
>
> Boję, że za bardzo nasiąknie wodą. Czy to nie przeszkadza?
>
> Iśka

Ani troche-zawijasz ciasto w szmatke czysta, wsadzasz do zimnej wody tak
aby bylo nia przykryte i czekasz az wyplynie-wtedy jest dobre :)
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-03 09:25:24

Temat: Re: topione drożdżowe
Od: "Maria U." <m...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ani troche-zawijasz ciasto w szmatke czysta, wsadzasz do zimnej wody tak
> aby bylo nia przykryte i czekasz az wyplynie-wtedy jest dobre :)
> pzdr
> agi

Ja mam przepis wg ktorego ciasto wklada sie bezposrednio do wody, bez
szmatki. Gdy wyplynie - wtedy jest gotowe.

Pozdrawiam
Maria



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

prosze o FONDUE
Tortille - jak?
Podziękowania dla Joanny Duszczyńskiej i Castle
Jak przyrzadzic krewetki koktajlowe
jesienne ciasta czesc druga

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »