| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-28 07:32:10
Temat: Re: Czy macie slabosc do...----- Original Message -----
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, October 28, 2001 8:24 AM
Subject: Re: Czy macie slabosc do...
> a unas jest cos co wyglada jak mocno przerosniete kurki, nie
> takie twarde, jest srebrno szare i wolaja na to oyster mushrooms
>
> Krysia
>
> K.T. - starannie opakowana
No patrz a ja zylam w przekonaniu, ze "oyster mushrooms" to boczniaki - to
nie boczniaki ?
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-28 10:22:24
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
>> a unas jest cos co wyglada jak mocno przerosniete kurki, nie
>> takie twarde, jest srebrno szare i wolaja na to oyster mushrooms
>>
>> Krysia
>>
>> K.T. - starannie opakowana
>
>No patrz a ja zylam w przekonaniu, ze "oyster mushrooms" to boczniaki - to
>nie boczniaki ?
>Herbatka
moze...ja sie tam klocic nie bede, a tlas grzybowy jest nie
wiadomo gdzie..albo u Davida, albo umnie ("study", NIE
mieszkamy osobno ;) ), albo na strychu, albo w garazu, albo w
Polsce...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 12:42:41
Temat: Re: Czy macie slabosc do...Wladyslaw Los wrote:
> Przecier pomidorowy uwielbiam od dziecinstwa jako znany w rodzinie
> pomidorowy nalogowiec. Przecier sluzy mi do wyjadania lyzka z puszki.
> Zwasze mam pod reka kilka puszek. Innych zastosowan kulinarnych ma on
> niewiele, tylko jako namiastka pomidorow w chwilach krytycznych.
no popatrz, ja tez jestem pomidorowy potwor. wlasnie przechodze dolek bo
sie pomidory skonczyly. pomidory a nie wata mowie...
a bylo tak fajnie... salatka z pomidorow kiedy mi sie zachzialo... pomidor
na przegryzke... pomidor na deser... pomidor na nude... pomidor przed
posilkiem... pomidor po posilku... :)
eh zycie zycie. byle do nastepnego lata :)
co do koncentratu to tez uwielbiam. kto nie przyzwyczajony to patzry sie na
mnie jak na glupia jak go wyjadam ;) ostatnio - no, moze juz nie tak
ostatnio - pudliszki wypuscily przecier w tubse - bardzo poreczny do
wyjadania ;)
a teraz to go laduje wszedzie gdzie sie da - do bigosu i sosu i wszytskiego
z ryzu. i sama nie wiem czego jeszcze :) wszystko co pomidorowe jest o
wiele lepsze niz wersje bez pomidorow! :) to tak jak z niebieskim -
wszystko co niebieskie jest ladniejsze od tych samych rzeczy, ale w innym
kolorze :) cholernie obiektywna jestem, co? ;)
a od kiedy siosta byla w hiszpanii i polubila sok pomidorowy (nie znosila
go kiedys! na wymioty jej sie zbieralo od niego!) to i mi sie marzy wyjazd
tam. i to wcale nie w celu smarzenia tylka na sloncu, nie znosze piec sie
na sloncu! chodzi o to ze kiedys kupili przecier w kartoniku i troche go
sie napili. tak im zasmakowal ze wypili w koncu caly :) podobno byl
przepyszny! podobno lepszy niz przecier jaki kiedys robilysmy z mama z
letnich pomidorow... :o wiec naprawde musial byc rewelacyjny...
tylko dlaczego to moja siostra miala okazje go skosztowac skoro to ja
jestem maniakiem pomidorowym?!?!?!? ;)
pozdr.
pat
odplywam w pomidorowe marzenia....
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 12:53:13
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:3BDD4EC1.6505EB7D@spinacz.pl...
: co do koncentratu to tez uwielbiam. kto nie przyzwyczajony to patzry sie na
: mnie jak na glupia jak go wyjadam ;) ostatnio - no, moze juz nie tak
: ostatnio - pudliszki wypuscily przecier w tubse - bardzo poreczny do
: wyjadania ;)
A na chlebek? PatryCCCja - wersja dla Ciebie:
kromka chleba
maselko do rozsmarowania
koncentrat pomidorowy
cebula drobno posiekana
sol, pieprz
Pychaaaaaaaa! ;o)
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 12:59:52
Temat: Re: Czy macie slabosc do...{Wilma} wrote:
> A na chlebek? PatryCCCja - wersja dla Ciebie:
> kromka chleba
> maselko do rozsmarowania
> koncentrat pomidorowy
> cebula drobno posiekana
> sol, pieprz
> Pychaaaaaaaa! ;o)
wilma, ty to wiesz jak mi sie podlizac ;) ale masz u mnie plusa! takiego
czegos jeszcze nie jadlam :)
no... to maselko tylko pomine, bo takich rzeczy od dluzszego czasu juz nie
jadam, ale poza tym... mmmmmm :))))))))))))
kurcze, dopiero bigos z koncenratem wsunelam, wiec teraz mi sie nie zmiesci
do brzuszka, ale jak wroce glodna z uczelni to jak znalazl! :)
dzieki :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 13:14:37
Temat: Re: Czy macie slabosc do...wszystko co pomidorowe jest o
>wiele lepsze niz wersje bez pomidorow! :) to tak jak z niebieskim -
>wszystko co niebieskie jest ladniejsze od tych samych rzeczy, ale w innym
>kolorze :) cholernie obiektywna jestem, co? ;)
>
TO rozumiem...- w jakim kolorze? Dowolnym, byleby byl to dowolny
odcien niebieskiego (w tej chwili od stop do glow w granacie).
Haslo #2 - Wszystko pasuje do granatowego.
Czy pisalam, ze bylam dawno temu na party tematycznym - a temate
byl BLUE...
chle byl niebieskim maslem posmarowany, lod byl niebieski, nawet
mus z lososia byl niebieski, co w swietle niebieskic zarowek
wygladalo lepiej niz za dnia...niebieskie lody, slatka z
niebieskim majonezem, niebieskie ciasto, z niebieska smietana,
ludzie ubrani na niebiesko, lub ze stosownym haslem na sobie (np
bluprint, blue moon, blue film), jesli brak to wpadali
"przypadkiem" do basenu z niebieska woda...
ten losos byl niezapomniany...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 23:58:12
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
Użytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:002901c15f81$8ccf4ba0$0200a8c0@tea...
W domu robimy sok pomidorowy na
> zime - bo ja go uwielbiam z odrobinka pieprzu i tabasco
A próbowałaś z cytryną? Świetny, naprawdę.
Kamila Pe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 23:58:16
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1f1yn7a.r97ipnyq3bizN%wlos@tele.com.pl...
> Innych zastosowan kulinarnych ma on
> niewiele, tylko jako namiastka pomidorow w chwilach krytycznych.
U mnie chwile krytyczne trwają nieustannie :-). Przecier jest na porządku
dziennym.
Kamila Pe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 07:40:50
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:3BDD52C8.276DF421@spinacz.pl...
: wilma, ty to wiesz jak mi sie podlizac ;) ale masz u mnie plusa! takiego
: czegos jeszcze nie jadlam :)
: no... to maselko tylko pomine, bo takich rzeczy od dluzszego czasu juz nie
: jadam, ale poza tym... mmmmmm :))))))))))))
: kurcze, dopiero bigos z koncenratem wsunelam, wiec teraz mi sie nie zmiesci
: do brzuszka, ale jak wroce glodna z uczelni to jak znalazl! :)
:
: dzieki :)
: pat
Zamiast masla moze sprobowac z avokado?
A co do podziekowan, to - to jest nic w porownaniu z Twoimi przepisami. Tobie
naleza sie wielkie dzieki i brawa. Nie zawsze odpisuje, ale Twoje przepisy sa
extra i dobrze, ze jestes ;o)
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 09:48:01
Temat: Re: Czy macie slabosc do...{Wilma} wrote:
> Zamiast masla moze sprobowac z avokado?
wiesz, nawet nie jest to potrzebne. ja nawet kanapki z dzemem jem .. z
samym dzemem :)
a wyszlo mniam! z ciemnym chlebkiem z bakaliami bylo super :) co jakis czas
trafiala sie rodzynka, co jakis czas orzeszek... z kwaskowatym smakiem
koncentratu bylo to bardzo fajne zestawienie :)
> A co do podziekowan, to - to jest nic w porownaniu z Twoimi przepisami. Tobie
> naleza sie wielkie dzieki i brawa. Nie zawsze odpisuje, ale Twoje przepisy sa
> extra i dobrze, ze jestes ;o)
o kurcze, az mi dech zaparlo w piersiach.. wow, dzieki... nie spodziewalam
sie...
nawet nie wiesz jak mi teraz przyjemnie! :)))))))
jeszcze sie z szoku nie otrzasnelam ;)
naprawde bardzo ci dziekuje :) bardzo :)
a tak wogole to te "moje" przepisy sa czesto z puszkkki ;) zawsze podaje
linka jezeli tak jest. ale czasem tez sama cos wymyslam :)))))
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |