Data: 2000-12-09 17:35:08
Temat: Czy oslonki bialkowe do kielbas nie sa czasami robione wlasnie z prionow, czyli bialek odpornych na temperature, czyli gotowanie kielbasy w wodzie ? Re: PRIONY ODPORNE NA GOTOWANIE !!!!
Od: "Jacek D." <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bo tak mi sie wydaje, to na oslonki biaklkowe do kielbas , parowek ,
szynek, wybierana wlasnie bialka, ktore sa odporne na wrzaca wode.
I czy genetycy czegos nie ulepszyli i nie wyselekcjonowali bialek, ktore
charakteryzuja sie ta odpornoscia na gotowanie, ale jednoczesnie
wykazuja dzialania uboczne po zjedzeniu - czyli slynne BSE ????
Jacek
> > Tu by trzeba sprawdzic, jak stabilne sa wlasnie owe, jak je nazywasz,
> > "niezmutowane" PrP(sc) powstale na skutek swoistej indukcji.
> > Bo moze one
> > nabieraja takiej samej odpornosci termicznej?
>
|