| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-13 16:49:29
Temat: Czym czuć tanie sery pleśniowe?Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
małe opakowanie. Wszystkie mi śmierdzą amoniakiem albo chlorowodorem,
nie mogę zjeść i wyrzucam :(
Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
się ją odkroi, to serek jest OK...
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-13 18:46:21
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
> Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
> małe opakowanie. pracodawców.
Nie znam brie taniego, ale camembert za 3,5 zł nie śmierdzi niczym.
Najbardziej mi smakuje firmy Turek.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-13 20:01:52
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bmerun$ln6$1@news.onet.pl...
>
> > Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
> > małe opakowanie. pracodawców.
>
> Nie znam brie taniego, ale camembert za 3,5 zł nie śmierdzi niczym.
> Najbardziej mi smakuje firmy Turek.
>
> Dorota
>
probowalam lekko podgrzac w mikrofalowce.zapach amoniaku byl intensywny tak
jak w laboratorium:(
TK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-13 21:14:50
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?On Mon, 13 Oct 2003 22:01:52 +0200 I had a dream that TMK <t...@p...onet.pl>
wrote:
>probowalam lekko podgrzac w mikrofalowce.zapach amoniaku byl intensywny tak
>jak w laboratorium:(
Czyli jednak amoniak :)
To normalne? Można takie coś jeść? Czy to efekt zepsucia tego sera?
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 05:34:55
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?Grzegorz Janoszka napisal(a):
>Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
>małe opakowanie. Wszystkie mi śmierdzą amoniakiem albo chlorowodorem,
>nie mogę zjeść i wyrzucam :(
>Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
>się ją odkroi, to serek jest OK...
Ja bym tego zapachu nie wiazal z cena. Kilkakrotnie sie z nim
spotkalem i wystepowal w przypadku serow ostrzejszych i takich nie
pierwszej swiezosci. Znaczy, uznalem, ze ser, ktory ma przebarwiona
'skorke' plesniowa oraz jest bardzo lejacy w srodku jest wlasnie nie
pierwszej swiezosci.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 06:42:34
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
>>Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
>>małe opakowanie. pracodawców.
>
>
> Nie znam brie taniego, ale camembert za 3,5 zł nie śmierdzi niczym.
> Najbardziej mi smakuje firmy Turek.
>
> Dorota
>
Sorry ale tego syfu nie mozna zwac "camembertem"...
paweld
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 06:50:08
Temat: Re: Czym czuć tanie sery ple?niowe?
> Grzegorz Janoszka napisal(a):
>
>
>>Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
>>małe opakowanie. Wszystkie mi śmierdzą amoniakiem albo chlorowodorem,
>>nie mogę zjeść i wyrzucam :(
>>Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
>>się ją odkroi, to serek jest OK...
>
>
> Ja bym tego zapachu nie wiazal z cena. Kilkakrotnie sie z nim
> spotkalem i wystepowal w przypadku serow ostrzejszych i takich nie
> pierwszej swiezosci. Znaczy, uznalem, ze ser, ktory ma przebarwiona
> 'skorke' plesniowa oraz jest bardzo lejacy w srodku jest wlasnie nie
> pierwszej swiezosci.
>
z cena nie ino z miejscem produkcji i technologia - idac dalej z mlekiem
, krowa i trawa..... :)
nie spotkalem sie z serem za 1 - 1,5 Euro, ktory mialby podobny zapach,
nawet mocno przeterminowany nie posiada podobnego zapachu. oczywiscie
mowa o serach wyprodukowanych we francji ... (brie, camembert culomier,
doux)
a caly import z francji ktory mozna kupic w marketach za horendalne
pieniadze (>2E) to odrzut z tasmy, gazujacy amoniakiem nawet 2 tyg przed
uplywem daty waznosci,
mizera totala
paweld
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 08:47:22
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?On Mon, 13 Oct 2003 16:49:29 +0000 (UTC),
G...@p...onet.pl-----USUN-TO (Grzegorz Janoszka) wrote:
>Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
>małe opakowanie. Wszystkie mi śmierdzą amoniakiem albo chlorowodorem,
>nie mogę zjeść i wyrzucam :(
>Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
>się ją odkroi, to serek jest OK...
Tez sie nad tym zastanawialam, czasami tak daje po nosie ze gwiazdy
sie pokazuja. Turek tylko raz tak mi pachnial.
Przy okazji moze ktos powie, co ma wspolnego camembert z Biedronki z
camembertem? Czy cokolwiek poza wygladem?
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 09:01:12
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
Sorry ale tego syfu nie mozna zwac "camembertem"...
paweld
Oczywiście, że nie, bo to ser typu "cam."
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 09:53:27
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?On Tue, 14 Oct 2003 10:47:22 +0200 I had a dream that Sabinka <s...@w...pl>
wrote:
>Tez sie nad tym zastanawialam, czasami tak daje po nosie ze gwiazdy
>sie pokazuja. Turek tylko raz tak mi pachnial.
No dobra, a możecie odpisać, czy zjadacie takie coś? Czy śmierdzenie
amoniakiem to efekt zepsucia sera, czy jeszcze dobry może tak woniać?
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |