| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-07 11:50:32
Temat: Re: Dlaczego zakalec?
Użytkownik "Joanna Wysocka" <m...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
news:9d5uhb$vf1$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Witajcie,
> zrobilam wczoraj proponowane przez Was ciasto czekoladowe. Ten przepis z
> tabliczką czekolady i sokiem z jednej pomaranczy. Wyszedl mi zakalec.
> Kurcze, nie wiem dlaczego. Mam nowa kuchenke, ba nową kuchnie, a zadne
> ciasto mi nie wychodzi. Sa po prostu niedobre, albo zakalce. Dlaczego?
> Może ktoś z Was tez tak ma?
> Acha, robie scisle wg przepisu :)
> Joanna
Niedawno był taki problem poruszany na liście, może masz coś z termostatem?
A czy w innym piekarniku nie miałaś takich kłopotów?
pozdrawiam
Basia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-07 11:51:26
Temat: Re: Dlaczego zakalec?
Joanna Wysocka <m...@p...promail.pl> wrote in message
news:9d5uhb$vf1$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Witajcie,
> zrobilam wczoraj proponowane przez Was ciasto czekoladowe. Ten przepis z
> tabliczką czekolady i sokiem z jednej pomaranczy. Wyszedl mi zakalec.
> Kurcze, nie wiem dlaczego. Mam nowa kuchenke, ba nową kuchnie, a zadne
> ciasto mi nie wychodzi. Sa po prostu niedobre, albo zakalce. Dlaczego?
> Może ktoś z Was tez tak ma?
Troszke nizej jest watek "polecam" a w nim komentarze na temat tego ciasta.
Mnie wyszlo idealnie, tyle ze dodalam proszek i pieklam 2x dluzej.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-07 11:52:51
Temat: Dlaczego zakalec?Witajcie,
zrobilam wczoraj proponowane przez Was ciasto czekoladowe. Ten przepis z
tabliczką czekolady i sokiem z jednej pomaranczy. Wyszedl mi zakalec.
Kurcze, nie wiem dlaczego. Mam nowa kuchenke, ba nową kuchnie, a zadne
ciasto mi nie wychodzi. Sa po prostu niedobre, albo zakalce. Dlaczego?
Może ktoś z Was tez tak ma?
Acha, robie scisle wg przepisu :)
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-08 16:14:52
Temat: Re: Dlaczego zakalec?To chyba o mnie mowa... tzn. ja jestem ta osoba której w nowej kuchence nic
nie wychodzi....ło...
wzięłam sonbie do serca wasze rady I BARDZO ZA NIE DZIĘKUJĘ
nagrzewam piecyk o wiele dłużej i mocniej niz robiłam to do tej pory i o
wiele dłużej niz w kuchence gazowej mojej mamy.
temperaturę nastawiam wyżsża o 10 - 20 stopni niz podana w przepisie...i
odpukac w niemalowane na razie wszystko wychodzi.
ciasto czekoladowe robiłam chyba w zbyt małej formie dlatego też piekłam o
wiele dłużej... ale wyszło pyszne.
pozdrawiam
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-10 10:47:05
Temat: Odp: Dlaczego zakalec?Użytkownik Joanna Wysocka <m...@p...promail.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9d5uhb$vf1$...@z...man.szczecin.pl...
> Witajcie,
> zrobilam wczoraj proponowane przez Was ciasto czekoladowe. Ten przepis z
> tabliczką czekolady i sokiem z jednej pomaranczy. Wyszedl mi zakalec.
> Kurcze, nie wiem dlaczego. Mam nowa kuchenke, ba nową kuchnie, a zadne
> ciasto mi nie wychodzi. Sa po prostu niedobre, albo zakalce. Dlaczego?
> Może ktoś z Was tez tak ma?
> Acha, robie scisle wg przepisu :)
> Joanna
W naszej nowej kuchni też ciasta nie wychodziły
do momentu gdy zaczęliśmy nastawiać
nieco wyższą temperaturę.
Pozdrawiam
Asia Słocka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |