| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-28 20:51:36
Temat: Do czego opiekacz?Cześć!
...do opiekania grzanek!
I tylko tyle?
A może da się w takim opiekaczu coś jeszcze zrobić?
..jakieś mielone? ...jakieś coś?
Pozdrowienia. Krzysztof.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-28 21:24:57
Temat: Re: Do czego opiekacz?Użytkownik "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl> napisał
> ...do opiekania grzanek!
A co rozumiesz pod pojęciem grzanki? :)
> I tylko tyle?
> A może da się w takim opiekaczu coś jeszcze zrobić?
> ..jakieś mielone? ...jakieś coś?
W pracuni kochanej, to koledzy na grillu z mikrofali (fioletowa spirala) to
i kaszaneczkę (20 min.) i jakieś niby-pasztetowe, różne wyroby prosto od
wiejskiego rzeźnika, zwykłą kiełbasę...
Pieczywo czosnkowe - ale to pewnie można zaliczyć do grzanek.
Głównie jednak to, co ja nazywam zapiekanką - pieczywo/masło/żółty
ser/zioła/wędlina/pieczarki/papryka albo curry/sól i pieprz. Czasem pomidor,
plasterek ogórka kiszonego...
Kumple z technikum przed laty prawie zapisy urządzali na moje zapiekanki z
nrd-owskiego opiekacza ;)
Niektórzy kombinują z hot-dogami ale mi to nigdy nie pasowało - bułka była
za bardzo chrupiąca, żeby nie powiedzieć przypalona a parówka zwyczajnie
zimna.
Inna rzecz, że takim opiekaczem nie zastąpisz patelni czy piekarnika - po
prostu nie do tego to służy.
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-28 23:41:59
Temat: Re: Do czego opiekacz?Ha, pamietam te zapiekanki
odkryciem dla nas kiedys byl chleb z powidlami slowkowymi zapieczony w
takim opiekaczu
smakowal jak placek ze sliwkami :-)
(a moze bylismy bardzo glodni ... :-)))) )
> Kumple z technikum przed laty prawie zapisy urządzali na moje zapiekanki z
> nrd-owskiego opiekacza ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-01 13:23:22
Temat: Re: Do czego opiekacz?** Krzysztof Tabaczynski wrote:
> ...do opiekania grzanek!
> I tylko tyle?
> A może da się w takim opiekaczu coś jeszcze zrobić?
> ..jakieś mielone? ...jakieś coś?
Mielone to trochę ciężko bo wyschną, ale jakby w folii, czy owinąć
czymś tłustym...
Ja uwielbiam z opiekacza boczek ze śliwkami. Bierzesz boczuś wędzony
pokrojony na bardzo cienkie plastry, owijasz plasterkiem suszoną
śliwkę, całość zabezpieczasz wykałaczką i do opiekacza. Mistrzowskie. :)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |