Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Fajitas

Grupy

Szukaj w grupach

 

Fajitas

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-21 10:03:33

Temat: Fajitas
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

Przepis na "moje" Fajitas

Fajitas



300 g miesa (jakie kto lubi lub ma akurat w domu; inna mozliwosc owoce
morza)

puszka pomidorow konserwowych (to jest chyba 375 g)

koncentrat pomidorowy

Tabasco

2 papryki (kolor jaki chcesz)

2 cebule (dosc duze, moze byc tez czerwona, choc ta biore najchetniej do
salsy)

ok. 2 zabkow czosnku

sol

Koledra (tak to sie chyba nazywa) - swieza albo ususzona

Olej do pieczenia



Mieso pokroic w paski i usmazyc na goracym oleju; w paski pokrojona papryke
i krazki (albo polkrazki, bo latwiej) cebule dodac do miesa, dodac
rozgnieciony lub pokrojony drobno czosnek; Pomidory z puszki odcedzic,
troche posiekac i dodac do reszty w patelni; Gdy jest za bardzo zupowate (bo
bedzie lecialo po lokciach ;-)) dodac koncentratu; doprawic sola, tabasco i
kolendra. Lyk Tequilil uczyni, ze bedzie jeszcze bardziej meksykanskie.



Jesli ktos wolal by warzywne to zamiast miesa urozmaicic mozna innymi
warzywami: cukinia, marchew, pieczarki, czerwona fasola, kukurydza, itd.



Placki pszenne kupuje gotowe, ale zdaje mi sie ze gdzies byl tu przepis na
nie.

Poza tym podaje do tego: salse, guacamole; paste z czerwonej fasoli, Cerme
Fraiche, utarty ser zolty i dosc drobno pokrojona salate.



Jesli cos jest niejasne to pytajcie



Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto
surówka z pomidorów i świeżego szpinaku
OT: telefonowac z Belgii
rybki z grilla - jakie dodatki?
Belona prosto z morza - jaki przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »