Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.iesy.de!troll.iesy.de!news.uni-stuttgart.de!new
s.belwue.de!newsfeed01.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com!t-online.de!ne
ws.t-online.com!not-for-mail
From: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Fajitas
Date: Wed, 21 May 2003 12:03:33 +0200
Organization: T-Online
Lines: 59
Message-ID: <bafim3$31u$01$1@news.t-online.com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 1053511172 01 3134 3LgZV+wSMYoll 030521 09:59:32
X-Complaints-To: u...@t...de
X-ID: TaWKhZZFwee-1cs2DkoWHQWX+L9mZAKiuHd4dysMIcWaWneWijg9U4
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:157052
Ukryj nagłówki
Przepis na "moje" Fajitas
Fajitas
300 g miesa (jakie kto lubi lub ma akurat w domu; inna mozliwosc owoce
morza)
puszka pomidorow konserwowych (to jest chyba 375 g)
koncentrat pomidorowy
Tabasco
2 papryki (kolor jaki chcesz)
2 cebule (dosc duze, moze byc tez czerwona, choc ta biore najchetniej do
salsy)
ok. 2 zabkow czosnku
sol
Koledra (tak to sie chyba nazywa) - swieza albo ususzona
Olej do pieczenia
Mieso pokroic w paski i usmazyc na goracym oleju; w paski pokrojona papryke
i krazki (albo polkrazki, bo latwiej) cebule dodac do miesa, dodac
rozgnieciony lub pokrojony drobno czosnek; Pomidory z puszki odcedzic,
troche posiekac i dodac do reszty w patelni; Gdy jest za bardzo zupowate (bo
bedzie lecialo po lokciach ;-)) dodac koncentratu; doprawic sola, tabasco i
kolendra. Lyk Tequilil uczyni, ze bedzie jeszcze bardziej meksykanskie.
Jesli ktos wolal by warzywne to zamiast miesa urozmaicic mozna innymi
warzywami: cukinia, marchew, pieczarki, czerwona fasola, kukurydza, itd.
Placki pszenne kupuje gotowe, ale zdaje mi sie ze gdzies byl tu przepis na
nie.
Poza tym podaje do tego: salse, guacamole; paste z czerwonej fasoli, Cerme
Fraiche, utarty ser zolty i dosc drobno pokrojona salate.
Jesli cos jest niejasne to pytajcie
Monika
|