| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-03 17:24:10
Temat: Fasolka czerwona po meksykanskuWitam,
Czy zna ktos jakis dobry przepis? Ostatnio jadlam w restauracji
i postanowilam sama zrobic, bo byla b. dobra :-)
Pozdrawiam, megi:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-03 19:46:44
Temat: Re: Fasolka czerwona po meksykansku
Użytkownik "Malgorzata Lesner" <b...@r...mif.pg.gda.pl> napisał w
wiadomości news:b1m8jq$cgv$1@korweta.task.gda.pl...
> Witam,
>
> Czy zna ktos jakis dobry przepis? Ostatnio jadlam w restauracji
> i postanowilam sama zrobic, bo byla b. dobra :-)
>
> Pozdrawiam, megi:-)
Masz na mysli chili con carne?
--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-04 08:22:21
Temat: Re: Fasolka czerwona po meksykanskuMaZi <m...@h...pl> wrote:
>>
>> Czy zna ktos jakis dobry przepis? Ostatnio jadlam w restauracji
>> i postanowilam sama zrobic, bo byla b. dobra :-)
>>
>> Pozdrawiam, megi:-)
>
> Masz na mysli chili con carne?
>
Tak! :-))
megi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-04 10:26:07
Temat: Re: Fasolka czerwona po meksykansku ( P )
Użytkownik "Malgorzata Lesner" <b...@r...mif.pg.gda.pl> napisał w
wiadomości news:b1nt7t$aep$1@korweta.task.gda.pl...
> MaZi <m...@h...pl> wrote:
> >>
> >> Czy zna ktos jakis dobry przepis? Ostatnio jadlam w restauracji
> >> i postanowilam sama zrobic, bo byla b. dobra :-)
> >>
> >> Pozdrawiam, megi:-)
> >
> > Masz na mysli chili con carne?
> >
> Tak! :-))
> megi
Bede przyzadzal w sobote, a robie to tak ( mniej wiecej na 4 osoby ):
na patelni podsmazam posiekana cebulke ( mozna dodac troche czosnku ) a
nastepnie wrzucam 0,5 kg mielonego wolowego miesa ( ostatecznie moze byc
wolowo-wieprzowe ), kiedy juz sie podsmazy i zarumieni ( wazne jest zeby
podczas smazenia mieso rozdrabniac tak jak do spaghetti ) dodaje 1
puszke ( lub 1.5 ) czerwonej fasoli wraz z zalewa oraz 2 puszki
pomidorow, opcjonalnie mozna dorzucic drobno pokrojona slodka papryke,
calosc doprawiam "Przyprawa do potraw kuchni meksykanskiej" Kamisa (
tylko ta i to dosc sporo ) oraz Tabasco ( moze byc zielone ) i jeszcze
dusze wszystko na patelni jakies 10 min. po czym wszystko przerzucam do
innego naczynia.Teraz pora na przygotowanie ryzu: w zasadzie robie tak
jak do risotto czy paelli - przygotowuje bulion ktory wlewam na patelnie
i do tego wsypuje ryz, smaze na wolnym ogniu az ryz bedzie al dente
podlewajac go bulionem i mieszajac od czasu do czasu aby sie nie
przypalil, kiedy jest juz tuz tuz dorzucam do ryzu przygotowane
wczesniej mieso z fasola i pomidorami i jeszcze dusze pare minut
mieszajac wszystko ze soba. Mozna podawac, palce lizac!
pozdrawiam i zycze smacznego,
--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-04 14:37:33
Temat: Re: Fasolka czerwona po meksykanskuOn Mon, 3 Feb 2003 20:46:44 +0100, "MaZi" <m...@h...pl> wrote:
>
>U?ytkownik "Malgorzata Lesner" <b...@r...mif.pg.gda.pl> napisa? w
>wiadomo?ci news:b1m8jq$cgv$1@korweta.task.gda.pl...
>> Witam,
>>
>> Czy zna ktos jakis dobry przepis? Ostatnio jadlam w restauracji
>> i postanowilam sama zrobic, bo byla b. dobra :-)
>>
>> Pozdrawiam, megi:-)
>
>Masz na mysli chili con carne?
wiesz, jak sama fasolka to moglo by byc chile non carne ;)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-05 08:49:12
Temat: Re: Fasolka czerwona po meksykanskuOn Wed, 05 Feb 2003 10:18:50 +0100, Waldemar Krzok
<w...@u...fu-berlin.de> wrote:
>
>>>Masz na mysli chili con carne?
>>
>>
>>
>> wiesz, jak sama fasolka to moglo by byc chile non carne ;)
>
>ja nie parlaju Spanish, ale to chyba si? chile sin carne nazywa?
>Te? da si? zrobi?. Chwilowa towarzyszka odcinka ?ycia (CTO?) kolegi by?a
>wegetariank? i kiedy? robili?my co? takiego. W sumie podobnie jak
>normalne chili, tylko dodali?my pokrojone w kostk? (wielko?ci do gry) i
>usma?one na oleju ober?yny i cukinie (z dodatkiem czosnku). CTO? chcia?a
>doda? soj? w kostkach, ale wywali... znaczy wyprosili?my osob? z kuchni.
>
>Waldek
>
ja tam wiem, ze to sin, ale non ladniej sie componuje vis a vic
con. ja robie czasem glownie pieczarkowe chile. soi w dowonej
formie - kostki, sieczka, trociny, niby kotlety - nie trawie, toz
to tektura i mniej smaczna niz prawdziw atektura ;)) przez jakis
czas jadalismy Quorn, ale to gumowate i za licho kurczaka na ten
przyklad udawac nie potrafilo. wole same jarzyny a nie namiastki
miesne
Pierzasta siostra przelozona
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-05 09:18:50
Temat: Re: Fasolka czerwona po meksykansku
>>Masz na mysli chili con carne?
>
>
>
> wiesz, jak sama fasolka to moglo by byc chile non carne ;)
ja nie parlaju Spanish, ale to chyba się chile sin carne nazywa?
Też da się zrobić. Chwilowa towarzyszka odcinka życia (CTOŻ) kolegi była
wegetarianką i kiedyś robiliśmy coś takiego. W sumie podobnie jak
normalne chili, tylko dodaliśmy pokrojone w kostkę (wielkości do gry) i
usmażone na oleju oberżyny i cukinie (z dodatkiem czosnku). CTOŻ chciała
dodać soję w kostkach, ale wywali... znaczy wyprosiliśmy osobę z kuchni.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |