Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia GYROS lub KEBAB

Grupy

Szukaj w grupach

 

GYROS lub KEBAB

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-23 08:27:07

Temat: GYROS lub KEBAB
Od: "Andrzej" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Cześć Grupowicze, czy ktoś może wie jakie mięso i jak się je przygotowuje do
kanapek typu gyros /kebab/, i jakie dodaje się do tego sosy?
Dzięki za odpowiedż.
Andrzej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-09-23 10:14:37

Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: Stawros Diamandakis <s...@k...lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Andrzej napisał(a):
>
> Cześć Grupowicze, czy ktoś może wie jakie mięso i jak się je przygotowuje do
> kanapek typu gyros /kebab/, i jakie dodaje się do tego sosy?
> Dzięki za odpowiedż.
> Andrzej

Witam,
No coz, najlepsze mieso to niewatpliwie baranina..Grillowana oczywiscie.
Z mnostwem tymianku...
Mozna tez zamiast baraniny uzyc wieprzowiny, ale to juz nie to samo.
Z braku laku zamiast grilowac mozna tez podsmazyc na patelni.
Z dodatkow jakie dodaja Grecy (sprawdzone dwa tygodnie temu :) to:
frytki, pomidor, cebula, ketchup i musztarda oraz salatka tzatziki.
Pysznosci!!!

A przy okazji moze zna przepis na placek w ktory sie to wszystko zawija?
pozdrawiam, stawros

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-25 15:18:07

Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: "D`arek" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Stawros Diamandakis <s...@k...lublin.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...lublin.pl...
> Andrzej napisał(a):
> >
> > Cześć Grupowicze, czy ktoś może wie jakie mięso i jak się je
przygotowuje do
> > kanapek typu gyros /kebab/, i jakie dodaje się do tego sosy?
> > Dzięki za odpowiedż.
> > Andrzej
>
> Witam,
> No coz, najlepsze mieso to niewatpliwie baranina.


chyba dla araba bo w Polsce nieliczni preferuja mieso baranie ,u nas nawet
Turcy prowadzacy knajpy serwuja kebaby z miesa kurczaka lub
wp/wol. Pozdro D.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-26 07:34:06

Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

> chyba dla araba bo w Polsce nieliczni preferuja mieso baranie ,u nas nawet
> Turcy prowadzacy knajpy serwuja kebaby z miesa kurczaka lub
> wp/wol. Pozdro D.
>
>
To pewnie dlatego, ze u nas zanim sie owce zje, to sie ja pare razy wygoli,
wydoi i co tam jeszcze sie z owca robi, a dopiero potem pod noz i jeszcze
nazywa sie to jagniecina. Kupilam ostatnio kawal jagnieciny, bo w telewizji
pan pokazal fajny przepis na gulasz i jakos mi tak slinka pociekla. Nie bylo
to moze najgorsze miesko, ale tluszcz nie mial takiej konsystencji o jakiej
mowil ten Pan Kucharz z telewizora. Zrobilam szaszlyki z rusztu. Mezowi
smakowaly, ale to chyba nie to, co powinno byc...
A jak bylam w Maroku to baraninka byla pychota!
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-26 10:05:57

Temat: GYROS lub KEBAB
Od: "Asmira" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> To pewnie dlatego, ze u nas zanim sie owce zje, to sie ja pare razy
wygoli,
> wydoi i co tam jeszcze sie z owca robi, a dopiero potem pod noz i jeszcze
> nazywa sie to jagniecina. Kupilam ostatnio kawal jagnieciny, bo w
telewizji
> pan pokazal fajny przepis na gulasz i jakos mi tak slinka pociekla. Nie
bylo
> to moze najgorsze miesko, ale tluszcz nie mial takiej konsystencji o
jakiej
> mowil ten Pan Kucharz z telewizora. Zrobilam szaszlyki z rusztu. Mezowi
> smakowaly, ale to chyba nie to, co powinno byc...
> A jak bylam w Maroku to baraninka byla pychota!
> Magda
>
Nie wiem jak to z Arabami (i innymi wyznawcami islamu) jest ale z farmy ojca
to biorą oni jedynie stare, przechodzone, pięć razy wygolone, wielokrotne
matki. A młode jagniaczki to na stoły Zachodniej Europy. U nas ani tradycji
jedzenia, ani wyobrażenia ile może kosztować dobry kawałek mięska
jagnięcego.

A swoją drogą narobiliście mi smaku. Idę rozpracowywać zarmrażarkę, bo coś
mi się przypomina, że jakiś udziec tam się ostał.

Asmira



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-26 11:15:30

Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Nie wiem jak to z Arabami (i innymi wyznawcami islamu) jest ale z farmy
ojca
> to biorą oni jedynie stare, przechodzone, pięć razy wygolone, wielokrotne
> matki. A młode jagniaczki to na stoły Zachodniej Europy. U nas ani
tradycji
> jedzenia, ani wyobrażenia ile może kosztować dobry kawałek mięska
> jagnięcego.

Hmmm A moze u nas tez mozna kupic taka tamtejsza jagniecinke? Jesli tak, to
gdzie?
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-26 18:33:46

Temat: GYROS lub KEBAB
Od: "Asmira" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Hmmm A moze u nas tez mozna kupic taka tamtejsza jagniecinke? Jesli tak,
to
> gdzie?
> Magda
>
Zależy gdzie mieszkasz. Może niezbyt daleko.

Asmira


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 06:01:22

Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zależy gdzie mieszkasz. Może niezbyt daleko.

W Krakowie....
Ale po super baraninke jestem w stanie przemiescic sie gdzies:))
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pikle
Re: Zielona h...
Re: Zielona h...
Re: sery i oliwki
kto mi powie cos o zurku?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »