Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-ma
il
From: Stawros Diamandakis <s...@k...lublin.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: GYROS lub KEBAB
Date: Sat, 23 Sep 2000 12:14:37 +0200
Lines: 18
Message-ID: <3...@k...lublin.pl>
References: <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: d1-pc167.kul.lublin.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34276
Ukryj nagłówki
Andrzej napisał(a):
>
> Cześć Grupowicze, czy ktoś może wie jakie mięso i jak się je przygotowuje do
> kanapek typu gyros /kebab/, i jakie dodaje się do tego sosy?
> Dzięki za odpowiedż.
> Andrzej
Witam,
No coz, najlepsze mieso to niewatpliwie baranina..Grillowana oczywiscie.
Z mnostwem tymianku...
Mozna tez zamiast baraniny uzyc wieprzowiny, ale to juz nie to samo.
Z braku laku zamiast grilowac mozna tez podsmazyc na patelni.
Z dodatkow jakie dodaja Grecy (sprawdzone dwa tygodnie temu :) to:
frytki, pomidor, cebula, ketchup i musztarda oraz salatka tzatziki.
Pysznosci!!!
A przy okazji moze zna przepis na placek w ktory sie to wszystko zawija?
pozdrawiam, stawros
|