Data: 2000-09-26 07:34:06
Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> chyba dla araba bo w Polsce nieliczni preferuja mieso baranie ,u nas nawet
> Turcy prowadzacy knajpy serwuja kebaby z miesa kurczaka lub
> wp/wol. Pozdro D.
>
>
To pewnie dlatego, ze u nas zanim sie owce zje, to sie ja pare razy wygoli,
wydoi i co tam jeszcze sie z owca robi, a dopiero potem pod noz i jeszcze
nazywa sie to jagniecina. Kupilam ostatnio kawal jagnieciny, bo w telewizji
pan pokazal fajny przepis na gulasz i jakos mi tak slinka pociekla. Nie bylo
to moze najgorsze miesko, ale tluszcz nie mial takiej konsystencji o jakiej
mowil ten Pan Kucharz z telewizora. Zrobilam szaszlyki z rusztu. Mezowi
smakowaly, ale to chyba nie to, co powinno byc...
A jak bylam w Maroku to baraninka byla pychota!
Magda
|