Data: 2000-09-23 10:14:37
Temat: Re: GYROS lub KEBAB
Od: Stawros Diamandakis <s...@k...lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Andrzej napisał(a):
>
> Cześć Grupowicze, czy ktoś może wie jakie mięso i jak się je przygotowuje do
> kanapek typu gyros /kebab/, i jakie dodaje się do tego sosy?
> Dzięki za odpowiedż.
> Andrzej
Witam,
No coz, najlepsze mieso to niewatpliwie baranina..Grillowana oczywiscie.
Z mnostwem tymianku...
Mozna tez zamiast baraniny uzyc wieprzowiny, ale to juz nie to samo.
Z braku laku zamiast grilowac mozna tez podsmazyc na patelni.
Z dodatkow jakie dodaja Grecy (sprawdzone dwa tygodnie temu :) to:
frytki, pomidor, cebula, ketchup i musztarda oraz salatka tzatziki.
Pysznosci!!!
A przy okazji moze zna przepis na placek w ktory sie to wszystko zawija?
pozdrawiam, stawros
|