« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-01 19:53:34
Temat: Gdzie kupić lejek do pierogówMam wyciskacz do pierogów, ale mi się nie podoba. Robi taki duży grzebień/a
mało farszu/. Moja ciocia ma zwykły lejek z ząbkami, składa ciasto na pół i
lejkiem odciska pieroga. Proste a skuteczne. Tylko gdzie to kupić?
Chyba na jakimś jarmarku......
Pozdrowienia, Janusz
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-01 20:31:06
Temat: Re: Gdzie kupić lejek do pierogówJJJa mam patent m,amy na pierogi zwykly widelec :-) Skladam delikwenta
(pieroga) na pol i raz kolo razu odciskam widelec na brzegu pierozka. Ladnie
wyglada nie rozpada sie i proste jest.
Polecam i pozgrawiam Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-03 21:06:32
Temat: Re: Gdzie kupić lejek do pierogów
Użytkownik <c...@p...onet.pl> napisał...
> Mam wyciskacz do pierogów, ale mi się nie podoba. Robi taki duży
grzebień/a
> mało farszu/. Moja ciocia ma zwykły lejek z ząbkami, składa ciasto na pół
i
> lejkiem odciska pieroga. Proste a skuteczne. Tylko gdzie to kupić?
> Chyba na jakimś jarmarku......
> Pozdrowienia, Janusz
>
Najpyszniejsze są pierogi "palczaste". Jak robisz wyciskaczem to są takie
maszynowe. A zgrabnie ściśnięte palcami są śliczne... I zupełnie nie kojarzą
się z tymi z mrożonki!
Polecam użycie paluszków!!!
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-03 22:52:04
Temat: Re: Gdzie kupić lejek do pierogówChinczycy i Japonczycy lepia pierogi w inny sposob: rowniez skladaja na
pol, ale brzegi zakladaja w male zakladki, jakby plisowane, przez co
"grzebien" pieroga jest ciasniejszy, niz spod, i tworzy gruby,
torebkowaty pierog. Te pierogi stawia sie grzebieniem do gory na
patelni. Podsmaza sie przez minute czy dwie te surowe pierogi na oleju,
a potem podlewa woda, przykrywa i dusi, az miekkie, na koncu wode
odparowujac.
Magdalena Bassett
"Joanna Duszczyńska" wrote:
>
> Użytkownik <c...@p...onet.pl> napisał...
> > Mam wyciskacz do pierogów, ale mi się nie podoba. Robi taki duży
> grzebień/a
> > mało farszu/. Moja ciocia ma zwykły lejek z ząbkami, składa ciasto na pół
> i
> > lejkiem odciska pieroga. Proste a skuteczne. Tylko gdzie to kupić?
> > Chyba na jakimś jarmarku......
> > Pozdrowienia, Janusz
> >
>
> Najpyszniejsze są pierogi "palczaste". Jak robisz wyciskaczem to są takie
> maszynowe. A zgrabnie ściśnięte palcami są śliczne... I zupełnie nie kojarzą
> się z tymi z mrożonki!
> Polecam użycie paluszków!!!
>
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-04 10:09:38
Temat: Re: Gdzie kupić lejek do pierogów
"Joanna Duszczyńska" wrote:
>
>
> Najpyszniejsze są pierogi "palczaste". Jak robisz wyciskaczem to są takie
> maszynowe. A zgrabnie ściśnięte palcami są śliczne... I zupełnie nie kojarzą
> się z tymi z mrożonki!
> Polecam użycie paluszków!!!
poza tym zaciskając pierogi "palcyma" robi się lekki ruch przesuwający,
co z jednej strony powoduje charakterystyczne falbanki a z drugiej
uniemożliwia rozklejanie pierogów
A moja mamusia powodowana lenistwem nabyła swego czasu śmieszny narząd
do klejenia pierogów - kiedyś już o tym pisałem - umożliwiający
jednorazowe zlepienie 10 sztuk.
Ale faktycznie - optycznie kojarzą się z tymi z mrożonek :(
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 00:10:06
Temat: Odp: Gdzie kupić lejek do pierogów
Użytkownik <c...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:4...@n...onet.pl...
> Mam wyciskacz do pierogów, ale mi się nie podoba. Robi taki duży
grzebień/a
> mało farszu/. Moja ciocia ma zwykły lejek z ząbkami, składa ciasto na pół
i
> lejkiem odciska pieroga. Proste a skuteczne. Tylko gdzie to kupić?
> Chyba na jakimś jarmarku......
> Pozdrowienia, Janusz
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Ja uzywam zwyklego plastikowego lejka, kupionego w sklepie pt. "Gospodarstwo
domowe" czy jakos tak. Jest rewelacyjny.
Pozdrawiam
BasiaH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |