« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-08-07 22:58:00
Temat: GołębieJadł ktoś mięso gołębi? Jak to najlepiej przygotować? Czy jest
zagrożenie ew. chorobami?
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-08-08 00:10:20
Temat: Re: GołębieW dniu 2013-08-07 22:58, DJ Abelson(R) pisze:
> Jadł ktoś mięso gołębi? Jak to najlepiej przygotować? Czy jest
> zagrożenie ew. chorobami?
Najlepiej to smakują w rosole.
Polecam dla małych dzieci - wzmacnia odporność.
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2013-08-08 10:47:53
Temat: Re: GołębieOn 08/07/2013 10:58 PM, DJ Abelson(R) wrote:
> Jadł ktoś mięso gołębi? Jak to najlepiej przygotować? Czy jest
> zagrożenie ew. chorobami?
Tu masz kilka przepisów:
http://kuchnia-polska.net/golab-po-polsku,107
Babcia gotowała wyborny rosół - jeden z zapamiętanych smaków dzieciństwa.
RK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2013-08-08 11:56:19
Temat: Re: GołębieW dniu 2013-08-07 22:58, DJ Abelson(R) pisze:
> Jadł ktoś mięso gołębi? Jak to najlepiej przygotować? Czy jest
> zagrożenie ew. chorobami?
Najlepiej rosołek, choroby typowo ptasie chyba toksoplazmoza najczesciej
wystepuje. Dlatego najlepiej golebie od chodowcy kupic w smaku rewelacja
nie jest to papier toaletowy jak u kurczaka a czerwone tresciwo mieso.
Podobno wskazane przy anemii i podobnych .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2013-09-10 20:36:10
Temat: Re: GołębieW dniu 2013-08-08 00:10, wolim pisze:
> W dniu 2013-08-07 22:58, DJ Abelson(R) pisze:
>> Jadł ktoś mięso gołębi? Jak to najlepiej przygotować? Czy jest
>> zagrożenie ew. chorobami?
>
> Najlepiej to smakują w rosole.
> Polecam dla małych dzieci - wzmacnia odporność.
mało mięsa mają gołębie, najlepsze tzw. "młodzioki" bo szybko się gotują
w rosole, te stare to niejadalne latające szczury, te małe są dobre dla
małych dzieci coby mięsko rozmiksować i tyle, a staremu to lepiej
opierdolić kurcoka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |