| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-11 16:52:17
Temat: Golonka z grillaNazywa sie to
Golonka Misiora
2 male golonki wieprzowe,
wloszczyzna,
Lisc laurowy,
Kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego,
sól,
Glazura:
1 szklanka piwa,
1/2 szklanki oleju,
1 lyzka plynnego miodu,
2 lyzeczki zmielonego kminku,
sol.
Golonki przygotowac (opalic, oskrobac, umyc), zalac wrzatkiem, gotowac do miekkosci.
Gdy mieso bedzie pawie miekkie (moze wczesniej) dodac wloszczyzne i przyprawy.
Gotowac, gotowac...
Po ugotowaniu wyjac ostudzic, usunac kosc. skore naciac np. w 1cm kratke, posmarowac
glazura i czekac na grila (ale nia za dlugo). Na grillu piec obracajac i smarujac
glazura.
Do tego mozna podac ziemniaki pieczone tez na grillu.
Krojone w plastry, smarowane oliwa z kminkiem z galka muszkatolowa (oczywiscie
starta) i z sola.
Smacznego
eRPe
P.S.
Mysle ze tak samo mozna zrobic z golonka peklowana w saletrze (Marynata:* po 1
lyzeczce mielonej - kolendry, pieprzu, ziela angielskiego,* 2-3 listki laurowe, 2-4
gozdziki,* 2-3 zabki czosnku, 1 lyzka soli, 1 lyzeczka saletry na kilka dni (np 7)
do kamiennego gara)
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-12 13:42:32
Temat: Re: Golonka z grillaDobra goloneczka, nie jest zla. Moje wyglodniale komorki tluszczowe juz sie
ciesza na wyzerke.
Herbatka
Robert Piotrowicz wrote in message ...
Nazywa sie to
Golonka Misiora
2 male golonki wieprzowe,
wloszczyzna,
Lisc laurowy,
Kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego,
sól,
Glazura:
1 szklanka piwa,
1/2 szklanki oleju,
1 lyzka plynnego miodu,
2 lyzeczki zmielonego kminku,
sol.
ciach
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-13 09:24:47
Temat: Re: Golonka z grillaZaraz, zaraz... Znaczy przepis jest na golonki niepeklowane? A mozna to samo
z peklowanymi, ale bez gotowania? Czy jak?
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |