« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-24 13:42:54
Temat: Grzybowy nastał czasWitam,
Zaczął się sezon grzybowy i tym samym wariacje w temacie.Osobiście marynuję
grzyby ,suszę ,mrożę smażone na gęsto.Chciałbym urozmaicić grzybowe zapasy.
Czy macie jakieś sprawdzone przepisy?
Z góry dziękuję
Maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-24 14:58:37
Temat: Re: Grzybowy nastał czasUżytkownik "Maciek" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dehtbu$3be$1@news.onet.pl...
> Witam,
> Zaczął się sezon grzybowy i tym samym wariacje w temacie.Osobiście
> marynuję
> grzyby ,suszę ,mrożę smażone na gęsto.Chciałbym urozmaicić grzybowe
> zapasy.
> Czy macie jakieś sprawdzone przepisy?
> Z góry dziękuję
> Maciek
Mrożone na gęsto smażone - to jak to one?
Qq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-24 15:29:25
Temat: Re: Grzybowy nastał czas
>
> Mrożone na gęsto smażone - to jak to one?
>
> Qq
>
smażone duszone na gęsto potem zamrażane
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-24 22:03:36
Temat: Re: Grzybowy nastał czasW: news:dehtbu$3be$1@news.onet.pl
Od: Maciek <k...@p...onet.pl>
Było:
> Witam,
> Zaczął się sezon grzybowy i tym samym wariacje w
> temacie.Osobiście marynuję grzyby ,suszę ,mrożę smażone na
> gęsto.Chciałbym urozmaicić grzybowe zapasy. Czy macie jakieś
> sprawdzone przepisy? Z góry
No to już zostaje tylko wekować z innymi produktami.
Kasza gryczana z "ciemnymi" grzybami.
Prawdziwki, borowiki - mogą być inne ale z ciemnymi kapeluszami i pasujące
do przepisu - ma być "sporo w garnku", ugotować w dużej ilości wody akurat
słonej wody. Gdy będą już jadalne ;-) nie wyjmować grzybów tylko wrzucić
kaszę, tyle zeby była na sypko. Włożyć do słoików i zawekować... W efekcie
ma być 1 do 3 grzybów do kaszy.
Ten zapach po otwarciu słoika...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Głosuj na WC ( news:ddes2j$5t2$1@inews.gazeta.pl )
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-25 04:36:08
Temat: Re: Grzybowy nastał czas
> Kasza gryczana z "ciemnymi" grzybami.
> Prawdziwki, borowiki - mogą być inne ale z ciemnymi kapeluszami i pasujące
> do przepisu - ma być "sporo w garnku", ugotować w dużej ilości wody akurat
> słonej wody. Gdy będą już jadalne ;-) nie wyjmować grzybów tylko wrzucić
> kaszę, tyle zeby była na sypko. Włożyć do słoików i zawekować... W efekcie
> ma być 1 do 3 grzybów do kaszy.
>
A kaszy nie gotować i nie pasteryzować wszystkiego razem?
Zdroffka Jacenty
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-25 09:08:38
Temat: Re: Grzybowy nastał czasW: news:deji41$fq4$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: jacenty <s...@w...pl>
Było:
>> ...
> A kaszy nie gotować i nie pasteryzować wszystkiego razem?
Może źle napisałem...
Kaszę ugotować w wodzie grzybowej (bez wyjmowania z niej grzybów).
Później całość do weków i normalnie gotować wekowo (pasteryzować) ale już
bez dodawania wody czy też innych płynów do weka.
Kasza ma być ugotowana-sucha grzyby mają być w miarę całe i siedzieć w tej
kaszy. Razem tworzy to taki zapach, że dostaję ślinotoku pamięciowego...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Głosuj na WC ( news:ddes2j$5t2$1@inews.gazeta.pl )
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-08-25 09:51:15
Temat: Re: Grzybowy nastał czas
> Może źle napisałem...
> Kaszę ugotować w wodzie grzybowej (bez wyjmowania z niej grzybów).
> Później całość do weków i normalnie gotować wekowo (pasteryzować) ale już
> bez dodawania wody czy też innych płynów do weka.
> Kasza ma być ugotowana-sucha grzyby mają być w miarę całe i siedzieć w
tej
> kaszy. Razem tworzy to taki zapach, że dostaję ślinotoku pamięciowego...
>
> --
ThankYou Jak wykonam zbiór owoców grzybni nie omieszkam wypróbować. Czyta
się apetycznie
Zdroffka Jacenty
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |