Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzybowy nastał czas

Grupy

Szukaj w grupach

 

Grzybowy nastał czas

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-08-24 13:42:54

Temat: Grzybowy nastał czas
Od: "Maciek" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Zaczął się sezon grzybowy i tym samym wariacje w temacie.Osobiście marynuję
grzyby ,suszę ,mrożę smażone na gęsto.Chciałbym urozmaicić grzybowe zapasy.
Czy macie jakieś sprawdzone przepisy?
Z góry dziękuję
Maciek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-08-24 14:58:37

Temat: Re: Grzybowy nastał czas
Od: "Qq" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Maciek" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dehtbu$3be$1@news.onet.pl...
> Witam,
> Zaczął się sezon grzybowy i tym samym wariacje w temacie.Osobiście
> marynuję
> grzyby ,suszę ,mrożę smażone na gęsto.Chciałbym urozmaicić grzybowe
> zapasy.
> Czy macie jakieś sprawdzone przepisy?
> Z góry dziękuję
> Maciek

Mrożone na gęsto smażone - to jak to one?

Qq


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-08-24 15:29:25

Temat: Re: Grzybowy nastał czas
Od: "Maciek" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Mrożone na gęsto smażone - to jak to one?
>
> Qq
>
smażone duszone na gęsto potem zamrażane


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-08-24 22:03:36

Temat: Re: Grzybowy nastał czas
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: news:dehtbu$3be$1@news.onet.pl
Od: Maciek <k...@p...onet.pl>
Było:
> Witam,
> Zaczął się sezon grzybowy i tym samym wariacje w
> temacie.Osobiście marynuję grzyby ,suszę ,mrożę smażone na
> gęsto.Chciałbym urozmaicić grzybowe zapasy. Czy macie jakieś
> sprawdzone przepisy? Z góry

No to już zostaje tylko wekować z innymi produktami.

Kasza gryczana z "ciemnymi" grzybami.
Prawdziwki, borowiki - mogą być inne ale z ciemnymi kapeluszami i pasujące
do przepisu - ma być "sporo w garnku", ugotować w dużej ilości wody akurat
słonej wody. Gdy będą już jadalne ;-) nie wyjmować grzybów tylko wrzucić
kaszę, tyle zeby była na sypko. Włożyć do słoików i zawekować... W efekcie
ma być 1 do 3 grzybów do kaszy.

Ten zapach po otwarciu słoika...

--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Głosuj na WC ( news:ddes2j$5t2$1@inews.gazeta.pl )
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-08-25 04:36:08

Temat: Re: Grzybowy nastał czas
Od: "jacenty" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Kasza gryczana z "ciemnymi" grzybami.
> Prawdziwki, borowiki - mogą być inne ale z ciemnymi kapeluszami i pasujące
> do przepisu - ma być "sporo w garnku", ugotować w dużej ilości wody akurat
> słonej wody. Gdy będą już jadalne ;-) nie wyjmować grzybów tylko wrzucić
> kaszę, tyle zeby była na sypko. Włożyć do słoików i zawekować... W efekcie
> ma być 1 do 3 grzybów do kaszy.
>
A kaszy nie gotować i nie pasteryzować wszystkiego razem?
Zdroffka Jacenty


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-08-25 09:08:38

Temat: Re: Grzybowy nastał czas
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: news:deji41$fq4$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: jacenty <s...@w...pl>
Było:
>> ...
> A kaszy nie gotować i nie pasteryzować wszystkiego razem?

Może źle napisałem...
Kaszę ugotować w wodzie grzybowej (bez wyjmowania z niej grzybów).
Później całość do weków i normalnie gotować wekowo (pasteryzować) ale już
bez dodawania wody czy też innych płynów do weka.
Kasza ma być ugotowana-sucha grzyby mają być w miarę całe i siedzieć w tej
kaszy. Razem tworzy to taki zapach, że dostaję ślinotoku pamięciowego...

--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Głosuj na WC ( news:ddes2j$5t2$1@inews.gazeta.pl )
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-08-25 09:51:15

Temat: Re: Grzybowy nastał czas
Od: "jacenty" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Może źle napisałem...
> Kaszę ugotować w wodzie grzybowej (bez wyjmowania z niej grzybów).
> Później całość do weków i normalnie gotować wekowo (pasteryzować) ale już
> bez dodawania wody czy też innych płynów do weka.
> Kasza ma być ugotowana-sucha grzyby mają być w miarę całe i siedzieć w
tej
> kaszy. Razem tworzy to taki zapach, że dostaję ślinotoku pamięciowego...
>
> --
ThankYou Jak wykonam zbiór owoców grzybni nie omieszkam wypróbować. Czyta
się apetycznie
Zdroffka Jacenty



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepisy do "Zeptera"
Pomysł na obiad
z cyklu"Nauka gotowania" odcinek 2..please help ;(
pulpety w sosie ?
Tarta cebulowa - jak było

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »