« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-27 18:00:23
Temat: Halloween-jablka na patykachBedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej masie,
cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna okazje
bo Halloween nie uznaje :-)
Pozdrawiam
Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-27 18:41:22
Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
"Pusia" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:djr4je$ig6$1@news.onet.pl...
> Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej
masie,
> cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
> podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna
okazje
> bo Halloween nie uznaje :-)
> Pozdrawiam
> Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
W dawnym NRD, takie jablka mozna bylo kupic na Alexander platz. Do wyboru
byly w czekoladzie i w karmelu, takim czerwonym jak najprostsze lizaki /juz
ich nie ma, tych lizakow, ale niektorzy pamietaja, duze plaskie,
przezroczyste lizaki/.
Zrobic w czekoladzie to nie problem, te lizakowe, to trzeba by znalezc
przepis na lizaka i zanurzyc w nim jablko.
Pozdr
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-27 20:13:25
Temat: Re: Halloween-jablka na patykachOn Thu, 27 Oct 2005 20:00:23 +0200, "Pusia"
<p...@p...onet.pl> wrote:
>Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej masie,
>cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
>podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna okazje
>bo Halloween nie uznaje :-)
>Pozdrawiam
>Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
>
zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
jakby jablko juz dawno zdechlo
Pierz - moze gdzie w necie bedzie dokladniejszy PRZEPIS na toffee
apples :)
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-28 06:23:22
Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:s4d2m1dtt494922k2usip2oq3vgokc8qst@4ax.com...
> On Thu, 27 Oct 2005 20:00:23 +0200, "Pusia"
> <p...@p...onet.pl> wrote:
>
> >Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej
masie,
> >cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
> >podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna
okazje
> >bo Halloween nie uznaje :-)
> >Pozdrawiam
> >Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
> >
>
>
> zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
> ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
> jakby jablko juz dawno zdechlo
>
a moze to jest takie tofii z mleka skondensowanego slodzonego (z puszki)
gotuje sie taka puszke z 3h i gotowe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-28 12:28:52
Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:djsg64$f73$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
> wiadomosci news:s4d2m1dtt494922k2usip2oq3vgokc8qst@4ax.com...
> > On Thu, 27 Oct 2005 20:00:23 +0200, "Pusia"
> > <p...@p...onet.pl> wrote:
> >
> > >Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej
> masie,
> > >cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
> > >podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna
> okazje
> > >bo Halloween nie uznaje :-)
> > >Pozdrawiam
> > >Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
> > >
> >
> >
> > zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
> > ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
> > jakby jablko juz dawno zdechlo
> >
>
> a moze to jest takie tofii z mleka skondensowanego slodzonego (z puszki)
> gotuje sie taka puszke z 3h i gotowe.
>
>
Obawiam się, że wątpię, albowiem takie z puszki barzo kleiste wychodzi
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-28 13:52:08
Temat: Re: Halloween-jablka na patykachKrysia Thompson napisał(a):
> zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
> ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
> jakby jablko juz dawno zdechlo
Po prostu niemal jak upieczone, tylko nie bywa tak pomarszczone - jesli
nie probowalas to polecam (mozna wydrazyc gniazda nasienne, zakorkowac
rodzynka lub migdalem od spodu i dac lyzeczke miodu, posypac cynamonem i
jesli ktos lubi brazowym cukrem.... Pychota po wyjeciu z piekarnika
(kilkadziesiat minut).
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |