Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Halloween-jablka na patykach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Halloween-jablka na patykach

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-10-27 18:00:23

Temat: Halloween-jablka na patykach
Od: "Pusia" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej masie,
cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna okazje
bo Halloween nie uznaje :-)
Pozdrawiam
Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-10-27 18:41:22

Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Pusia" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:djr4je$ig6$1@news.onet.pl...
> Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej
masie,
> cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
> podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna
okazje
> bo Halloween nie uznaje :-)
> Pozdrawiam
> Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
W dawnym NRD, takie jablka mozna bylo kupic na Alexander platz. Do wyboru
byly w czekoladzie i w karmelu, takim czerwonym jak najprostsze lizaki /juz
ich nie ma, tych lizakow, ale niektorzy pamietaja, duze plaskie,
przezroczyste lizaki/.
Zrobic w czekoladzie to nie problem, te lizakowe, to trzeba by znalezc
przepis na lizaka i zanurzyc w nim jablko.
Pozdr
MarekF


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-10-27 20:13:25

Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 27 Oct 2005 20:00:23 +0200, "Pusia"
<p...@p...onet.pl> wrote:

>Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej masie,
>cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
>podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna okazje
>bo Halloween nie uznaje :-)
>Pozdrawiam
>Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
>


zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
jakby jablko juz dawno zdechlo

Pierz - moze gdzie w necie bedzie dokladniejszy PRZEPIS na toffee
apples :)
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-10-28 06:23:22

Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Od: "Syla" <s...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:s4d2m1dtt494922k2usip2oq3vgokc8qst@4ax.com...
> On Thu, 27 Oct 2005 20:00:23 +0200, "Pusia"
> <p...@p...onet.pl> wrote:
>
> >Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej
masie,
> >cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
> >podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna
okazje
> >bo Halloween nie uznaje :-)
> >Pozdrawiam
> >Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
> >
>
>
> zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
> ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
> jakby jablko juz dawno zdechlo
>

a moze to jest takie tofii z mleka skondensowanego slodzonego (z puszki)
gotuje sie taka puszke z 3h i gotowe.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-10-28 12:28:52

Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:djsg64$f73$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
> wiadomosci news:s4d2m1dtt494922k2usip2oq3vgokc8qst@4ax.com...
> > On Thu, 27 Oct 2005 20:00:23 +0200, "Pusia"
> > <p...@p...onet.pl> wrote:
> >
> > >Bedac w USA jadlam na Halloween jablka na patykach w jakiejs slodkiej
> masie,
> > >cos a'la toffi,sklepy byly imi zawalone.Czy znacie przepis na to cos albo
> > >podobne?Chce zrobic z moimi unijnymi przedszkolakami,chociaz na inna
> okazje
> > >bo Halloween nie uznaje :-)
> > >Pozdrawiam
> > >Pusia a czasami Beata (Bialystok/Strasbourg)
> > >
> >
> >
> > zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
> > ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
> > jakby jablko juz dawno zdechlo
> >
>
> a moze to jest takie tofii z mleka skondensowanego slodzonego (z puszki)
> gotuje sie taka puszke z 3h i gotowe.
>
>
Obawiam się, że wątpię, albowiem takie z puszki barzo kleiste wychodzi
Pozdrówka - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-10-28 13:52:08

Temat: Re: Halloween-jablka na patykach
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson napisał(a):

> zwyczajne toffi z wody masla i cukru (chyba), i barwnik czerwony,
> ladniej wyglada niz naturalny kolor, bo naturalny kolor wyglada
> jakby jablko juz dawno zdechlo

Po prostu niemal jak upieczone, tylko nie bywa tak pomarszczone - jesli
nie probowalas to polecam (mozna wydrazyc gniazda nasienne, zakorkowac
rodzynka lub migdalem od spodu i dac lyzeczke miodu, posypac cynamonem i
jesli ktos lubi brazowym cukrem.... Pychota po wyjeciu z piekarnika
(kilkadziesiat minut).

Maciek

--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przepis
Przecier z jabłek
Ciasteczka na Helloween.
kurczak
kurczak

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »