« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-27 13:03:00
Temat: Przecier z jabłekWłaśnie wrzuciłem do garnka 6 kg jabłek i będę robił przecier.Czy po
przetarciu oprócz cukru co jeszcze dodać?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-27 13:40:34
Temat: Re: Przecier z jabłek
Użytkownik "Maciek" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djqiuk$gls$1@news.onet.pl...
> Właśnie wrzuciłem do garnka 6 kg jabłek i będę robił przecier.Czy po
> przetarciu oprócz cukru co jeszcze dodać?
>
>
Trochę goździków , ale w trakcie gotowania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-27 13:51:56
Temat: Re: Przecier z jabłekMaciek wrote:
> Właśnie wrzuciłem do garnka 6 kg jabłek i będę robił przecier.Czy po
> przetarciu oprócz cukru co jeszcze dodać?
Cynamon. Cukru nigdy nie dodaję.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-28 05:53:13
Temat: Re: Przecier z jabłek
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:4360db7d$1@news.home.net.pl...
> Maciek wrote:
>
> > Właśnie wrzuciłem do garnka 6 kg jabłek i będę robił przecier.Czy po
> > przetarciu oprócz cukru co jeszcze dodać?
>
> Cynamon. Cukru nigdy nie dodaję.
>
> --
Zamiast cukru mozesz dodac zelfixu (wiem wiem... przekleta chemia hehehe)
Ja (a wlasciwie moja Kobieta) nie przecierala a gotowala na bardzo wolnym
ogniu-tak zeby tylko bulbalo-mieszajac co pwien czas
Kilkakrotnie gotowala zeby jablka sie "calkiem rozpadly", potem do sloikow
jeszcze gorace i... po wszystkim
Do drugiej porcji dodalem kwasku cytrynowego "odrobinke" bo jablka byly
mdlawo-slodkie ale to chyba zalezy od gatunku jablek
do trzeciej porcji dodalismy gruszki i sliwki
Nie musze chyba nadmieniac ze owoce powinny byc obrane i "odpestkowane" no
chyba ze chcesz przecier przecierac przez sitko
Zelfix i kwasek cytrynowy pod koniec gotowania najlepiej dodawac
a cynamon tak 15-30 minut przed koncem
Pozdrawiam zyczac smacznego
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |