Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przecier z jabłek Re: Przecier z jabłek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przecier z jabłek

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu
.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przecier z jabłek
Date: Fri, 28 Oct 2005 07:53:13 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 28
Message-ID: <djsec7$8o8$1@polsl.gliwice.pl>
References: <djqiuk$gls$1@news.onet.pl> <4360db7d$1@news.home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.gliwice.pl 1130478791 8968 213.227.72.169 (28 Oct 2005 05:53:11 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...gliwice.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Oct 2005 05:53:11 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251299
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:4360db7d$1@news.home.net.pl...
> Maciek wrote:
>
> > Właśnie wrzuciłem do garnka 6 kg jabłek i będę robił przecier.Czy po
> > przetarciu oprócz cukru co jeszcze dodać?
>
> Cynamon. Cukru nigdy nie dodaję.
>
> --
Zamiast cukru mozesz dodac zelfixu (wiem wiem... przekleta chemia hehehe)
Ja (a wlasciwie moja Kobieta) nie przecierala a gotowala na bardzo wolnym
ogniu-tak zeby tylko bulbalo-mieszajac co pwien czas
Kilkakrotnie gotowala zeby jablka sie "calkiem rozpadly", potem do sloikow
jeszcze gorace i... po wszystkim
Do drugiej porcji dodalem kwasku cytrynowego "odrobinke" bo jablka byly
mdlawo-slodkie ale to chyba zalezy od gatunku jablek
do trzeciej porcji dodalismy gruszki i sliwki
Nie musze chyba nadmieniac ze owoce powinny byc obrane i "odpestkowane" no
chyba ze chcesz przecier przecierac przez sitko

Zelfix i kwasek cytrynowy pod koniec gotowania najlepiej dodawac
a cynamon tak 15-30 minut przed koncem

Pozdrawiam zyczac smacznego
Kondziorek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6