Data: 2005-10-28 05:53:13
Temat: Re: Przecier z jabłek
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:4360db7d$1@news.home.net.pl...
> Maciek wrote:
>
> > Właśnie wrzuciłem do garnka 6 kg jabłek i będę robił przecier.Czy po
> > przetarciu oprócz cukru co jeszcze dodać?
>
> Cynamon. Cukru nigdy nie dodaję.
>
> --
Zamiast cukru mozesz dodac zelfixu (wiem wiem... przekleta chemia hehehe)
Ja (a wlasciwie moja Kobieta) nie przecierala a gotowala na bardzo wolnym
ogniu-tak zeby tylko bulbalo-mieszajac co pwien czas
Kilkakrotnie gotowala zeby jablka sie "calkiem rozpadly", potem do sloikow
jeszcze gorace i... po wszystkim
Do drugiej porcji dodalem kwasku cytrynowego "odrobinke" bo jablka byly
mdlawo-slodkie ale to chyba zalezy od gatunku jablek
do trzeciej porcji dodalismy gruszki i sliwki
Nie musze chyba nadmieniac ze owoce powinny byc obrane i "odpestkowane" no
chyba ze chcesz przecier przecierac przez sitko
Zelfix i kwasek cytrynowy pod koniec gotowania najlepiej dodawac
a cynamon tak 15-30 minut przed koncem
Pozdrawiam zyczac smacznego
Kondziorek
|