Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Indyk z brzoskwiniami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Indyk z brzoskwiniami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-16 17:21:14

Temat: Indyk z brzoskwiniami
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hejeczka;-))))

Dzisiaj stworzyłam na obiad pierś indyka z brzoskwiniami. Lodówka ziała
pustkami, znalazłam tylko indyka i brzoskwinie w puszce i zrobiłam mięsko na
obiad, efekt był rewelacyjny;-))) Piękną, wielgachną pierś indyka (w
kawałku!) potraktowałam dosyć obficie solą, pieprzem, pieprzem kajeńskim,
goździkami (mielonymi), imbirem i kardamonem. Wrzuciłam ptaszka na gorący
tłuszcz i zarumieniłam ze wszystkich stron. Przełożyłam do rondla, podlałam
sokiem z brzoskwiń i wpakowałam do piekarnika, pierś się piekła, co jakiś
czas polewałam ją sokiem (trzymałam w piekarniku ok 40 min), potem dolałam
wino białe, półwytrawne (reńskie) i dodałam brzoskwinie pokrojone w dużą
kostkę i znowu do piekarnika, co jakiś czas polewałam ptaszka i
gotowe;-)))))) Sos możną zagęścić, ale ja wolę rzadsze sosy;-))) DO tego
podałam ryż i kapuchę pekińską, rewelacja;-))))))))))))

Pozdrawiam serdecznie,

Kaliope

--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-16 18:10:46

Temat: Re: Indyk z brzoskwiniami
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


rewelacja;-))))))))))))
>
> Pozdrawiam serdecznie,
>
> Kaliope
>
>
Wierze, Kal. Potrafie sobie wyobrazic !

******
m-gosia
******


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-16 18:41:42

Temat: Re: Indyk z brzoskwiniami
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Kaliope <k...@p...krakow.pl> a écrit dans le message :
9vil81$74a$...@n...tpi.pl...
> Hejeczka;-))))
>
> Dzisiaj stworzyłam na obiad pierś indyka z brzoskwiniami. Lodówka ziała
> pustkami, znalazłam tylko indyka i brzoskwinie w puszce i zrobiłam mięsko
na
> obiad, efekt był rewelacyjny;-))) Piękną, wielgachną pierś indyka (w
> kawałku!) potraktowałam dosyć obficie solą, pieprzem, pieprzem kajeńskim,
> goździkami (mielonymi), imbirem i kardamonem. Wrzuciłam ptaszka na gorący
> tłuszcz i zarumieniłam ze wszystkich stron. Przełożyłam do rondla,
podlałam
> sokiem z brzoskwiń i wpakowałam do piekarnika, pierś się piekła, co jakiś
> czas polewałam ją sokiem (trzymałam w piekarniku ok 40 min), potem dolałam
> wino białe, półwytrawne (reńskie) i dodałam brzoskwinie pokrojone w dużą
> kostkę i znowu do piekarnika, co jakiś czas polewałam ptaszka i
> gotowe;-)))))) Sos możną zagęścić, ale ja wolę rzadsze sosy;-))) DO tego
> podałam ryż i kapuchę pekińską, rewelacja;-))))))))))))
>


Juz zanotowalam. Mysle, ze to dobra metoda, zeby przemycic owoce mojej
niejedzacej ich rodzinie o)))

Ewcia

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepis na pyszna salatke z ananasem!
do znawcow win
ciasto bananowe jest super
wkupne
Wołek w piwie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »