Strona główna Grupy pl.misc.dieta JASIEK MM

Grupy

Szukaj w grupach

 

JASIEK MM

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 9


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-11 14:32:13

Temat: JASIEK MM
Od: "Lara " <l...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie :)

Powiedzcie mi proszę czy ugotowana popularna falosa typu "jasiek" to po
naszemu tzw sucha fasola, która ma IG =30?
Jeśli tak to rozumiem, że można ją jadać również w połączeniu z tłuszczem
(np.podsmażaną cebulką)... Dziś zrobiłam ją w pomidorach i muszę powiedzieć,
że to nie było smaczne połączenie ;)

pozdrawiam,
Lara

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2003-03-11 15:16:46

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Musta" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ta fasola jest pyszna!

najlepsza jest fasolka po bretonsku

800g fasoli - moczysz przez noc
gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
troche cebuli tez podsmazonej

doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem

na koncu miksujesz 2 szklanki tej potrawy na papke i dodajesz zeby bylo
bardzie geste

Jezu, jakie to jest dobre!

musta

Użytkownik "Lara " <l...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b4ks1d$8um$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie :)
>
> Powiedzcie mi proszę czy ugotowana popularna falosa typu "jasiek" to po
> naszemu tzw sucha fasola, która ma IG =30?
> Jeśli tak to rozumiem, że można ją jadać również w połączeniu z tłuszczem
> (np.podsmażaną cebulką)... Dziś zrobiłam ją w pomidorach i muszę
powiedzieć,
> że to nie było smaczne połączenie ;)
>
> pozdrawiam,
> Lara
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2003-03-11 16:56:15

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Edytka22" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Musta a surówkę do tego jakąś robisz , czy bez surówki???

-----
Pozdrawiam Edyta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2003-03-11 19:00:35

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Gisia" <g...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b4l2d7$1olb$1@news2.ipartners.pl...
> Ta fasola jest pyszna!
>
> najlepsza jest fasolka po bretonsku
>
> 800g fasoli - moczysz przez noc
> gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
> troche cebuli tez podsmazonej
>
> doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
>
> na koncu miksujesz 2 szklanki tej potrawy na papke i dodajesz zeby bylo
> bardzie geste
>
> Jezu, jakie to jest dobre!
>
> musta
>
Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
O matko, to cudnie!
Aż trudno w to uwierzyć.
Proszę napisz czy dobrze zrozumiałam ;))
Gisia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2003-03-12 08:42:31

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Musta" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
> MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
> O matko, to cudnie!
> Aż trudno w to uwierzyć.
> Proszę napisz czy dobrze zrozumiałam ;))
> Gisia
>
Ta fasola ma ig 30 wiec moze byc łaczona z tluszczem.
nawet w I fazie.
surowke do tego jem np z bialej kapusty.
dobre jest to wielce

kolejne moje odkrycie to bigos tez jest zgodny z mm

musta



>>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2003-03-12 16:22:44

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Lara Kozłowska" <l...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Musta <m...@p...onet.pl> napisał(a):

> Ta fasola jest pyszna!
>
> najlepsza jest fasolka po bretonsku
>
> 800g fasoli - moczysz przez noc
> gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
> troche cebuli tez podsmazonej
>
> doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem


Wszystko byłoby lux, gdyby nie fakt, że nie jem mięsa ;)) A może znasz
jeszcze jakiś inny dobry przepis na fasolkę, lecz bez boczku?
Póki co pozostaje mi jadanie jej z sokiem pomidorowym lub smażoną
cebulką... :/ - jakoś nie mam innego pomysłu i nie wyobrażam sobie z czym
jeszcze mogłaby smakować. Aha, a propos tego soku... fasolka rzeczywiście
pyszna była, ale dopiero wtedy, gdy dodałam do niej sok pomidorowy. Dziwne,
ale w zwykłych pomidorach była strasznie gorzka.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2003-03-12 18:01:10

Temat: Odp: JASIEK MM
Od: "Edytka22" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Musta <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b4mru0$2nvl$...@n...ipartners.pl...
> Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
> > MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
> > O matko, to cudnie!
> > Aż trudno w to uwierzyć.
> > Proszę napisz czy dobrze zrozumiałam ;))
> > Gisia
> >
> Ta fasola ma ig 30 wiec moze byc łaczona z tluszczem.
> nawet w I fazie.
> surowke do tego jem np z bialej kapusty.
> dobre jest to wielce
>
> kolejne moje odkrycie to bigos tez jest zgodny z mm
>
> musta
>
Zabrzmi śmiesznie ale możesz dokładnie opisać jak robisz tą surówkę???
Ja dopiero uczę się gotować, a jeśli chodzi o wszelkiego rodzju surówki to
mam z nimi kłopot. Zawsze używałam gotowych.

--
Pozdrawiam goraco
Edyta.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2003-03-13 11:50:51

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "l:e:h" <l...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Gisia" <g...@b...pl> skribis:

>Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
>MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
>O matko, to cudnie!

I az sie prosi o bialy chlebek jako dodatek :((



--
*************** Pozdrawiam, Leh *
Tanie kredyty, dobre konta bankowe, *
fundusze emerytalne i rachunki inwestycyjne *
Zobacz: http://www.gazeta.sky.pl/b.php *

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2003-03-13 18:13:30

Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Gogo" <m...@k...k.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Wszystko byłoby lux, gdyby nie fakt, że nie jem mięsa ;)) A może znasz
> jeszcze jakiś inny dobry przepis na fasolkę, lecz bez boczku?
> Póki co pozostaje mi jadanie jej z sokiem pomidorowym lub smażoną
> cebulką... :/ - jakoś nie mam innego pomysłu i nie wyobrażam sobie z czym
> jeszcze mogłaby smakować. Aha, a propos tego soku... fasolka rzeczywiście
> pyszna była, ale dopiero wtedy, gdy dodałam do niej sok pomidorowy.
Dziwne,
> ale w zwykłych pomidorach była strasznie gorzka.

Zapraszam na www.montignac.prv.pl
znajdiesz tu fasolkę po bretońsku bez mięska

GOGO


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

1000 kalorii
(NTG) Mała dziewczynka cierpi, poczytajcie
[MM] watpliwosci z serem
Dieta papieża
Szukam programu do ...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »