| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-11 14:32:13
Temat: JASIEK MMWitajcie :)
Powiedzcie mi proszę czy ugotowana popularna falosa typu "jasiek" to po
naszemu tzw sucha fasola, która ma IG =30?
Jeśli tak to rozumiem, że można ją jadać również w połączeniu z tłuszczem
(np.podsmażaną cebulką)... Dziś zrobiłam ją w pomidorach i muszę powiedzieć,
że to nie było smaczne połączenie ;)
pozdrawiam,
Lara
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-03-11 15:16:46
Temat: Re: JASIEK MMTa fasola jest pyszna!
najlepsza jest fasolka po bretonsku
800g fasoli - moczysz przez noc
gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
troche cebuli tez podsmazonej
doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
na koncu miksujesz 2 szklanki tej potrawy na papke i dodajesz zeby bylo
bardzie geste
Jezu, jakie to jest dobre!
musta
Użytkownik "Lara " <l...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b4ks1d$8um$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie :)
>
> Powiedzcie mi proszę czy ugotowana popularna falosa typu "jasiek" to po
> naszemu tzw sucha fasola, która ma IG =30?
> Jeśli tak to rozumiem, że można ją jadać również w połączeniu z tłuszczem
> (np.podsmażaną cebulką)... Dziś zrobiłam ją w pomidorach i muszę
powiedzieć,
> że to nie było smaczne połączenie ;)
>
> pozdrawiam,
> Lara
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-03-11 16:56:15
Temat: Re: JASIEK MMMusta a surówkę do tego jakąś robisz , czy bez surówki???
-----
Pozdrawiam Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-03-11 19:00:35
Temat: Re: JASIEK MM
Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b4l2d7$1olb$1@news2.ipartners.pl...
> Ta fasola jest pyszna!
>
> najlepsza jest fasolka po bretonsku
>
> 800g fasoli - moczysz przez noc
> gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
> troche cebuli tez podsmazonej
>
> doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
>
> na koncu miksujesz 2 szklanki tej potrawy na papke i dodajesz zeby bylo
> bardzie geste
>
> Jezu, jakie to jest dobre!
>
> musta
>
Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
O matko, to cudnie!
Aż trudno w to uwierzyć.
Proszę napisz czy dobrze zrozumiałam ;))
Gisia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-03-12 08:42:31
Temat: Re: JASIEK MM Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
> MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
> O matko, to cudnie!
> Aż trudno w to uwierzyć.
> Proszę napisz czy dobrze zrozumiałam ;))
> Gisia
>
Ta fasola ma ig 30 wiec moze byc łaczona z tluszczem.
nawet w I fazie.
surowke do tego jem np z bialej kapusty.
dobre jest to wielce
kolejne moje odkrycie to bigos tez jest zgodny z mm
musta
>>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-03-12 16:22:44
Temat: Re: JASIEK MMMusta <m...@p...onet.pl> napisał(a):
> Ta fasola jest pyszna!
>
> najlepsza jest fasolka po bretonsku
>
> 800g fasoli - moczysz przez noc
> gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
> troche cebuli tez podsmazonej
>
> doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
Wszystko byłoby lux, gdyby nie fakt, że nie jem mięsa ;)) A może znasz
jeszcze jakiś inny dobry przepis na fasolkę, lecz bez boczku?
Póki co pozostaje mi jadanie jej z sokiem pomidorowym lub smażoną
cebulką... :/ - jakoś nie mam innego pomysłu i nie wyobrażam sobie z czym
jeszcze mogłaby smakować. Aha, a propos tego soku... fasolka rzeczywiście
pyszna była, ale dopiero wtedy, gdy dodałam do niej sok pomidorowy. Dziwne,
ale w zwykłych pomidorach była strasznie gorzka.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-03-12 18:01:10
Temat: Odp: JASIEK MM
Użytkownik Musta <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b4mru0$2nvl$...@n...ipartners.pl...
> Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
> > MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
> > O matko, to cudnie!
> > Aż trudno w to uwierzyć.
> > Proszę napisz czy dobrze zrozumiałam ;))
> > Gisia
> >
> Ta fasola ma ig 30 wiec moze byc łaczona z tluszczem.
> nawet w I fazie.
> surowke do tego jem np z bialej kapusty.
> dobre jest to wielce
>
> kolejne moje odkrycie to bigos tez jest zgodny z mm
>
> musta
>
Zabrzmi śmiesznie ale możesz dokładnie opisać jak robisz tą surówkę???
Ja dopiero uczę się gotować, a jeśli chodzi o wszelkiego rodzju surówki to
mam z nimi kłopot. Zawsze używałam gotowych.
--
Pozdrawiam goraco
Edyta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-03-13 11:50:51
Temat: Re: JASIEK MM"Gisia" <g...@b...pl> skribis:
>Musta- i taka pyszna fasolka z boczkiem i tak dalej jest jak najbardziej
>MM!!!!!!!!!!!!!!!???????????
>O matko, to cudnie!
I az sie prosi o bialy chlebek jako dodatek :((
--
*************** Pozdrawiam, Leh *
Tanie kredyty, dobre konta bankowe, *
fundusze emerytalne i rachunki inwestycyjne *
Zobacz: http://www.gazeta.sky.pl/b.php *
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-03-13 18:13:30
Temat: Re: JASIEK MM
> Wszystko byłoby lux, gdyby nie fakt, że nie jem mięsa ;)) A może znasz
> jeszcze jakiś inny dobry przepis na fasolkę, lecz bez boczku?
> Póki co pozostaje mi jadanie jej z sokiem pomidorowym lub smażoną
> cebulką... :/ - jakoś nie mam innego pomysłu i nie wyobrażam sobie z czym
> jeszcze mogłaby smakować. Aha, a propos tego soku... fasolka rzeczywiście
> pyszna była, ale dopiero wtedy, gdy dodałam do niej sok pomidorowy.
Dziwne,
> ale w zwykłych pomidorach była strasznie gorzka.
Zapraszam na www.montignac.prv.pl
znajdiesz tu fasolkę po bretońsku bez mięska
GOGO
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |