Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Musta" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: JASIEK MM
Date: Tue, 11 Mar 2003 16:16:46 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 36
Message-ID: <b4l2d7$1olb$1@news2.ipartners.pl>
References: <b4ks1d$8um$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.119.22
X-Trace: news2.ipartners.pl 1047399655 58027 217.153.119.22 (11 Mar 2003 16:20:55
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Mar 2003 16:20:55 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:15770
Ukryj nagłówki
Ta fasola jest pyszna!
najlepsza jest fasolka po bretonsku
800g fasoli - moczysz przez noc
gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
troche cebuli tez podsmazonej
doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
na koncu miksujesz 2 szklanki tej potrawy na papke i dodajesz zeby bylo
bardzie geste
Jezu, jakie to jest dobre!
musta
Użytkownik "Lara " <l...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b4ks1d$8um$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie :)
>
> Powiedzcie mi proszę czy ugotowana popularna falosa typu "jasiek" to po
> naszemu tzw sucha fasola, która ma IG =30?
> Jeśli tak to rozumiem, że można ją jadać również w połączeniu z tłuszczem
> (np.podsmażaną cebulką)... Dziś zrobiłam ją w pomidorach i muszę
powiedzieć,
> że to nie było smaczne połączenie ;)
>
> pozdrawiam,
> Lara
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|