Data: 2003-03-11 15:16:46
Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Musta" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ta fasola jest pyszna!
najlepsza jest fasolka po bretonsku
800g fasoli - moczysz przez noc
gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
troche cebuli tez podsmazonej
doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
na koncu miksujesz 2 szklanki tej potrawy na papke i dodajesz zeby bylo
bardzie geste
Jezu, jakie to jest dobre!
musta
Użytkownik "Lara " <l...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b4ks1d$8um$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie :)
>
> Powiedzcie mi proszę czy ugotowana popularna falosa typu "jasiek" to po
> naszemu tzw sucha fasola, która ma IG =30?
> Jeśli tak to rozumiem, że można ją jadać również w połączeniu z tłuszczem
> (np.podsmażaną cebulką)... Dziś zrobiłam ją w pomidorach i muszę
powiedzieć,
> że to nie było smaczne połączenie ;)
>
> pozdrawiam,
> Lara
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|