Data: 2003-03-12 16:22:44
Temat: Re: JASIEK MM
Od: "Lara Kozłowska" <l...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Musta <m...@p...onet.pl> napisał(a):
> Ta fasola jest pyszna!
>
> najlepsza jest fasolka po bretonsku
>
> 800g fasoli - moczysz przez noc
> gotujesz i dokladasz podsmazone 400g boczku wedzonego i 400g kielbasy i
> troche cebuli tez podsmazonej
>
> doprawiasz koncentratem pomidorowym oraz sola, pieprzem i majerankiem
Wszystko byłoby lux, gdyby nie fakt, że nie jem mięsa ;)) A może znasz
jeszcze jakiś inny dobry przepis na fasolkę, lecz bez boczku?
Póki co pozostaje mi jadanie jej z sokiem pomidorowym lub smażoną
cebulką... :/ - jakoś nie mam innego pomysłu i nie wyobrażam sobie z czym
jeszcze mogłaby smakować. Aha, a propos tego soku... fasolka rzeczywiście
pyszna była, ale dopiero wtedy, gdy dodałam do niej sok pomidorowy. Dziwne,
ale w zwykłych pomidorach była strasznie gorzka.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|