| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-19 12:01:34
Temat: Jacek JaneczekUżytkownik Busia <b...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ar3aau$q3n$...@n...tpi.pl...
> Z budyniem też próbowałam, ale coś mi jabłka się dopiec nie chciały i nie
> wiem dlaczego i były twarde ble..
> Busia
>
Dlaczego ble? Sa tacy (na przyklad ja), ktorzy uwielbiaja w szarlotkach
jablka takie polsurowe, leciutko jeszcze "chrzeszczace" w czasie gryzienia.
Ma to swoj urok ;o). Sa tez zwolennicy jablek wstepnie duszonych,
podsmazanych i rozciapywanych na rozne sposoby (na przyklad moja mama).
Takie ciasta tez bywaja dobre, ale dla mnie to jest bardziej ciasto z dzemem
jablkowym a nie szarlotka ;o).
Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-19 14:50:55
Temat: Re: Jacek Janeczek
----- Original Message -----
From: "Jacek Janeczek" <J...@w...pl>
>
Dlaczego ble? Sa tacy (na przyklad ja), ktorzy uwielbiaja w szarlotkach
jablka takie polsurowe, leciutko jeszcze "chrzeszczace" w czasie gryzienia.
Ma to swoj urok ;o). Sa tez zwolennicy jablek wstepnie duszonych,
podsmazanych i rozciapywanych na rozne sposoby (na przyklad moja mama).
Takie ciasta tez bywaja dobre, ale dla mnie to jest bardziej ciasto z dzemem
jablkowym a nie szarlotka ;o).
Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
>>>>>>>>>>>>>>
Rany Julek... co to sie zrobilo????
Agata, zmienilas plec?
A co do szarlotki:
musi by na spodzie kruche, lub polkruche ciasto, grubosc ok. 1 cm [to mx]
potem gora pokrojonych w kostke jablek, wczesniej wymieszanych z cynamonem i cukrem
na wierzchu pokruszone pozostale ciasto
Po upieczeniu kroi sie gorace i posypuje [grubo!] cukrem pudrem z wanilia lub z
dodatkiem cukru waniliowego.
A jablka - to oczywiscie najlepsze antonowki ew. szara reneta.
Taka jest moja szarlotka :-)
Smacznego
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.14
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-19 17:19:23
Temat: Re: Jacek JaneczekOn Tue, 19 Nov 2002 13:01:34 +0100, "Jacek Janeczek"
<J...@w...pl> wrote:
>Użytkownik Busia <b...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:ar3aau$q3n$...@n...tpi.pl...
>
>> Z budyniem też próbowałam, ale coś mi jabłka się dopiec nie chciały i nie
>> wiem dlaczego i były twarde ble..
>> Busia
>>
>Dlaczego ble? Sa tacy (na przyklad ja), ktorzy uwielbiaja w szarlotkach
>jablka takie polsurowe, leciutko jeszcze "chrzeszczace" w czasie gryzienia.
>Ma to swoj urok ;o). Sa tez zwolennicy jablek wstepnie duszonych,
>podsmazanych i rozciapywanych na rozne sposoby (na przyklad moja mama).
>Takie ciasta tez bywaja dobre, ale dla mnie to jest bardziej ciasto z dzemem
>jablkowym a nie szarlotka ;o).
>
>Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
>
>
>
Agata, a Ty co sobie incognito znalazlas??? I jeszcze w
tytule...hhhmmmm
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |