| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-26 06:19:51
Temat: Re: Jajka Faszerowane
> Ja robie tak:
>
> Gotuje jajka na twardo, gdy wystygniete, klade je na scierce w dloni i
> przekrawam wzdluz ciezkim nozem.
>
> Wyjmuje bialko i zoltka z jajek, umieszczam w malakserze, dodaje sol,
> pieprz, posiekany koperek i 2-3 lyzki stopionego smalcu ze skwarkami.
> Zawiruje w malakserze przez kilka sekund, i ta masa napelniam skorupki.
> Maczam je nadzieniem do dolu w tartej bulce i smaze na masle/oleju az
> tluszcz sie spieni i spody beda zloto-brazowe. Podaje na lisciach
> salaty, albo z mlodymi ziemniakami.
>
> Nadmiar mozna zamrozic i odgrzac pozniej na patelni na malutkim ogniu.
>
> Magdalena Bassett
A te skorupki to chyba się nie je? Chociaz wiem że sa amatorzy na nie
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-26 07:41:13
Temat: Re: Jajka Faszerowane
Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
>
> A te skorupki to chyba się nie je? Chociaz wiem że sa amatorzy na nie
>
Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać.
Dżo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 08:42:49
Temat: Re: Jajka Faszerowane
> >
> Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać.
> Dżo
>
A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie tchórz,
prostak z urażonym ego.
Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 10:15:52
Temat: Re: Jajka Faszerowane
Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
news:39a6.00001551.42452088@newsgate.onet.pl...
>
>> >
>> Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać.
>> Dżo
>>
>
> A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie tchórz,
> prostak z urażonym ego.
>
> Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
/cytat/ A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie
tchórz,
prostak z urażonym ego. /cytat/
nic dodać! nic ująć!
egon zalewski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 10:51:43
Temat: Re: Jajka Faszerowane
Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
>
> Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
>
Ewangelia według św. Łukasza:
Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, uragał Mu: <<Czy Ty nie
jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł:
<<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My
przecież -sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale
On nic złego nie uczynił>> I dodał: <<Jezu wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz
do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci : Dziś
ze mną będziesz w raju>>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 13:06:43
Temat: Re: Jajka Faszerowane
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
>
> Wyjmuje bialko i zoltka z jajek,
Pozostają wtedy same jaja i skorupki
> umieszczam w malakserze,
Znaczy się jaja
> dodaje sol, pieprz, posiekany koperek i 2-3 lyzki stopionego smalcu ze
skwarkami.
To w Ameryce jest smalec ze skwarkami. Mój Wuj jak przyjeżdża do Polski, to
je tylko suchy chleb ze smalcem, bo mówi, że tam tego nie ma.
> Zawiruje w malakserze przez kilka sekund,
To się nazywa pirueta malakserowa
> i ta masa napelniam skorupki.
A co na to jaja?
> Maczam je nadzieniem do dolu w tartej bulce
Czym robisz ten dół w tartej bułce? I jak się macza w tartej bułce? Dodać
wody? Ile?
> i smaze na masle/oleju az tluszcz sie spieni
A jak się nie spieni? Wtedy można się zapienić...
> i spody beda zloto-brazowe.
Spód to jest w środku w skorupce - czy do obserwacji trzeba wyciąć okienko?
> Podaje na lisciach salaty, albo z mlodymi ziemniakami.
A jak nie ma ani tego, ani tego?
> Nadmiar mozna zamrozic i odgrzac pozniej na patelni na malutkim ogniu.
A co zrobić z niedomiarem?
> Magdalena Bassett
Dżo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 16:43:57
Temat: Re: Jajka FaszerowaneDzięki za fajne przepisy , napewno z nich skorzystam.
Pozdrowienia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 20:01:02
Temat: Re: Jajka Faszerowane>
> Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
> >
> > Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
> >
> Ewangelia według św. Łukasza:
>
> Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, uragał Mu: <<Czy Ty nie
> jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł:
> <<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My
> przecież -sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale
> On nic złego nie uczynił>> I dodał: <<Jezu wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz
> do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci : Dziś
> ze mną będziesz w raju>>
>
No tak tylko,że to nie jest odpowiedź na temat. Więc pudło!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-26 20:11:51
Temat: Re: Jajka Faszerowane
Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
>
> No tak tylko,że to nie jest odpowiedź na temat. Więc pudło!
>
Nie ponoszę odpowiedzialności za poziom Twego wykształcenia.
dżo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-27 06:20:43
Temat: Re: Jajka Faszerowane>
> Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
> >
> > No tak tylko,że to nie jest odpowiedź na temat. Więc pudło!
> >
> Nie ponoszę odpowiedzialności za poziom Twego wykształcenia.
> dżo
>
Brawo, ach brawo. Rewelacja!
Coraz bardziej mnie tutaj rozśmieszasz. Zjedz sobie te skorupki z tego jajka
może ci sie lepiej zrobi na mózgu
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |