Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jajka Faszerowane

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jajka Faszerowane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-26 06:19:51

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "pusiak" <p...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora



> Ja robie tak:
>
> Gotuje jajka na twardo, gdy wystygniete, klade je na scierce w dloni i
> przekrawam wzdluz ciezkim nozem.
>
> Wyjmuje bialko i zoltka z jajek, umieszczam w malakserze, dodaje sol,
> pieprz, posiekany koperek i 2-3 lyzki stopionego smalcu ze skwarkami.
> Zawiruje w malakserze przez kilka sekund, i ta masa napelniam skorupki.
> Maczam je nadzieniem do dolu w tartej bulce i smaze na masle/oleju az
> tluszcz sie spieni i spody beda zloto-brazowe. Podaje na lisciach
> salaty, albo z mlodymi ziemniakami.
>
> Nadmiar mozna zamrozic i odgrzac pozniej na patelni na malutkim ogniu.
>
> Magdalena Bassett



A te skorupki to chyba się nie je? Chociaz wiem że sa amatorzy na nie

pusiak


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-26 07:41:13

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "dżo" <J...@p...np.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
>
> A te skorupki to chyba się nie je? Chociaz wiem że sa amatorzy na nie
>
Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać.
Dżo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 08:42:49

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "pusiak" <p...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


> >
> Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać.
> Dżo
>

A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie tchórz,
prostak z urażonym ego.

Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha



--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 10:15:52

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "egon" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
news:39a6.00001551.42452088@newsgate.onet.pl...
>
>> >
>> Właśnie, że je się tylko skorupki. Madzia zapomniała napisać.
>> Dżo
>>
>
> A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie tchórz,
> prostak z urażonym ego.
>
> Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

/cytat/ A podpiszesz sie pod tym imieniem i nazwiskiem? Wątpie bo z ciebie
tchórz,
prostak z urażonym ego. /cytat/

nic dodać! nic ująć!
egon zalewski

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 10:51:43

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "dżo" <J...@p...np.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
>
> Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
>
Ewangelia według św. Łukasza:

Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, uragał Mu: <<Czy Ty nie
jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł:
<<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My
przecież -sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale
On nic złego nie uczynił>> I dodał: <<Jezu wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz
do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci : Dziś
ze mną będziesz w raju>>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 13:06:43

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "dżo" <J...@p...np.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
>
> Wyjmuje bialko i zoltka z jajek,
Pozostają wtedy same jaja i skorupki
> umieszczam w malakserze,
Znaczy się jaja
> dodaje sol, pieprz, posiekany koperek i 2-3 lyzki stopionego smalcu ze
skwarkami.
To w Ameryce jest smalec ze skwarkami. Mój Wuj jak przyjeżdża do Polski, to
je tylko suchy chleb ze smalcem, bo mówi, że tam tego nie ma.
> Zawiruje w malakserze przez kilka sekund,
To się nazywa pirueta malakserowa
> i ta masa napelniam skorupki.
A co na to jaja?
> Maczam je nadzieniem do dolu w tartej bulce
Czym robisz ten dół w tartej bułce? I jak się macza w tartej bułce? Dodać
wody? Ile?
> i smaze na masle/oleju az tluszcz sie spieni
A jak się nie spieni? Wtedy można się zapienić...
> i spody beda zloto-brazowe.
Spód to jest w środku w skorupce - czy do obserwacji trzeba wyciąć okienko?
> Podaje na lisciach salaty, albo z mlodymi ziemniakami.
A jak nie ma ani tego, ani tego?
> Nadmiar mozna zamrozic i odgrzac pozniej na patelni na malutkim ogniu.
A co zrobić z niedomiarem?
> Magdalena Bassett
Dżo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 16:43:57

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki za fajne przepisy , napewno z nich skorzystam.

Pozdrowienia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 20:01:02

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "pusiak" <p...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
> >
> > Zobaczymy co tam wypocisz znowu za prostactwa w ramach odpowiedzi. ha, ha
> >
> Ewangelia według św. Łukasza:
>
> Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, uragał Mu: <<Czy Ty nie
> jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł:
> <<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My
> przecież -sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale
> On nic złego nie uczynił>> I dodał: <<Jezu wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz
> do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci : Dziś
> ze mną będziesz w raju>>
>

No tak tylko,że to nie jest odpowiedź na temat. Więc pudło!


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-26 20:11:51

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "dżo" <J...@p...np.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
>
> No tak tylko,że to nie jest odpowiedź na temat. Więc pudło!
>
Nie ponoszę odpowiedzialności za poziom Twego wykształcenia.
dżo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-27 06:20:43

Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "pusiak" <p...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
> >
> > No tak tylko,że to nie jest odpowiedź na temat. Więc pudło!
> >
> Nie ponoszę odpowiedzialności za poziom Twego wykształcenia.
> dżo
>

Brawo, ach brawo. Rewelacja!
Coraz bardziej mnie tutaj rozśmieszasz. Zjedz sobie te skorupki z tego jajka
może ci sie lepiej zrobi na mózgu

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szynka pieczona
Uwzajcie na szybkowary..
czy z tego coś wyjdzie?
ciasto z jagodami
Tartaletki - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »