Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "dżo" <J...@p...np.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jajka Faszerowane
Date: Sat, 26 Mar 2005 14:06:43 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <d23n1j$a0p$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d20gq3$8d7$1@news.dialog.net.pl> <4...@o...com>
NNTP-Posting-Host: cnw246.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1111842675 10265 83.31.176.246 (26 Mar 2005 13:11:15
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 26 Mar 2005 13:11:15 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:235912
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
>
> Wyjmuje bialko i zoltka z jajek,
Pozostają wtedy same jaja i skorupki
> umieszczam w malakserze,
Znaczy się jaja
> dodaje sol, pieprz, posiekany koperek i 2-3 lyzki stopionego smalcu ze
skwarkami.
To w Ameryce jest smalec ze skwarkami. Mój Wuj jak przyjeżdża do Polski, to
je tylko suchy chleb ze smalcem, bo mówi, że tam tego nie ma.
> Zawiruje w malakserze przez kilka sekund,
To się nazywa pirueta malakserowa
> i ta masa napelniam skorupki.
A co na to jaja?
> Maczam je nadzieniem do dolu w tartej bulce
Czym robisz ten dół w tartej bułce? I jak się macza w tartej bułce? Dodać
wody? Ile?
> i smaze na masle/oleju az tluszcz sie spieni
A jak się nie spieni? Wtedy można się zapienić...
> i spody beda zloto-brazowe.
Spód to jest w środku w skorupce - czy do obserwacji trzeba wyciąć okienko?
> Podaje na lisciach salaty, albo z mlodymi ziemniakami.
A jak nie ma ani tego, ani tego?
> Nadmiar mozna zamrozic i odgrzac pozniej na patelni na malutkim ogniu.
A co zrobić z niedomiarem?
> Magdalena Bassett
Dżo
|