| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-26 15:37:44
Temat: Jak piec PIZZE?Proszę o pomoc.
Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
schnięte?
Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
czecie dalej?
Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
tylko z dołu?
Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-26 15:55:55
Temat: Re: Jak piec PIZZE?> Proszę o pomoc.
> Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> schnięte?
> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> czecie dalej?
> Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> tylko z dołu?
> Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
Problem pola na tym, ze prawdziwa pizze piecze sie w piecu chlebowym
najlepiej opalanym drewnem. Charakterystyka piekarnika jest inna i podobnie
jak nie da sie w nim upiec chleba tak nie uda sie upiec dobrej pizzy. Gdzie
niegdzie mozna kupic opiekacze, ktore nasladuja warunki panujace w piecu
chlebowym. Ostatnio widzialem w Media Markcie ale nie wiem co to warte, bo
nie probowalem
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-26 15:56:10
Temat: Re: Jak piec PIZZE?
> Proszę o pomoc.
> Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> schnięte?
> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> czecie dalej?
> Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> tylko z dołu?
> Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
podobnie jak racuchy, tylko inaczej.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-26 16:16:24
Temat: Re: Jak piec PIZZE?
>> Prosz? o pomoc.
>> Próbowa?em par? razy robi? pizze z ró?nych przepisów i za ka?dym razem mam
>> ten sam problem. Ciasto mi si? upiecze ale dodatki s? wyschni?te.
>> Jak nale?y piec pizze aby ciasto by?o dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
>> schni?te?
>> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
>> czecie dalej?
>> Czy nale?y piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z do?u, czy
>> tylko z do?u?
>> Pomó?cie ja tak lubi? Pizz?.
>
>podobnie jak racuchy, tylko inaczej.
>
>Waldek
tak, musza byc inaczej bo wyschna.
K
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-26 19:03:31
Temat: Re: Jak piec PIZZE?
Użytkownik "Roj" <r...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:9ttng4$4gd$1@news.tpi.pl...
Dobra, zlituje sie. Ja robie tak. Termoobieg tylko, na ok. 20 min. Ciasto
oczywiscie cienkie, a nie jak na bulki ;-). Nie ma prawa wyschnac.
: Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
: schnięte?
A jakiej grubosci jest ciasto?
: Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
: czecie dalej?
Nigdy. Klade ciato, na to oliwe z czosnkiem itp. potem sos i dodatki i do
piekarnika.
Kurcze mam nadzieje, ze to nie kolejna prowokacja. ;-)
Pozdrawiam
Sylwia, ktora ostanio robi pizze na okraglo (i buleczki Doruni)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-26 19:11:49
Temat: Re: Jak piec PIZZE?> Proszę o pomoc.
> Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> schnięte?
> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> czecie dalej?
> Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> tylko z dołu?
> Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
>
>
Czesc
Bylo tu troche trollow pizzowych, stad nasze (czasami) nerwowe reakcje na same
slowo "pizza". Ale najwyrazniej Ty pracujesz wytrwale nad udoskonaleniem Twojej
pizzy (ja tysz, i caly czas jest cos nie tak...).
Jedno wiem na pewno :
ciasto na pizze (w sumie zwykle ciasto chlebowe) musi byc CIENIUTKO
wywalkowane / rozciagniete. Wtedy, w procesie pieczenia (w Bardzo Goracym, jak
slusznie zauwazyl Tow. Czarodziej), i ciasto bedzie wypieczone, i To Na
Wierzchu nie wyschniete. Bo caly proces pieczenie pizzy zajmuje 15 min. (max.
20)
Powodzenia !
Ewcia
(z za grubym ciastem caly czas : mam walek, ale nie mam stolnicy)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-26 19:31:45
Temat: Re: Jak piec PIZZE?ewa czy to spam ty jestes niesz a ja nieszkow i skad w ogole to poczta.onet.....
dziwne.zaraz dzwonie ale gotuje gryczana i smarze kurki na masle i bronie przed
kotem bo chece sie oparzyc (tymi kurkami na masle) i zaraz "Angel" sie zaczyna i
wlasnie zlazlam z dyzuru i zeby sie po demnie wlasna siostra podszywala.... a jak
kto inny?
Ania (zdumiona)
n...@p...onet.pl a écrit :
> > Proszę o pomoc.
> > Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> > ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> > Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> > schnięte?
> > Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> > czecie dalej?
> > Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> > tylko z dołu?
> > Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
> >
> >
> Czesc
> Bylo tu troche trollow pizzowych, stad nasze (czasami) nerwowe reakcje na same
> slowo "pizza". Ale najwyrazniej Ty pracujesz wytrwale nad udoskonaleniem Twojej
> pizzy (ja tysz, i caly czas jest cos nie tak...).
>
> Jedno wiem na pewno :
>
> ciasto na pizze (w sumie zwykle ciasto chlebowe) musi byc CIENIUTKO
> wywalkowane / rozciagniete. Wtedy, w procesie pieczenia (w Bardzo Goracym, jak
> slusznie zauwazyl Tow. Czarodziej), i ciasto bedzie wypieczone, i To Na
> Wierzchu nie wyschniete. Bo caly proces pieczenie pizzy zajmuje 15 min. (max.
> 20)
>
> Powodzenia !
>
> Ewcia
> (z za grubym ciastem caly czas : mam walek, ale nie mam stolnicy)
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-26 19:51:36
Temat: Re: Jak piec PIZZE?> ewa czy to spam ty jestes niesz a ja nieszkow i skad w ogole to
poczta.onet.....
> dziwne.zaraz dzwonie
Ania, to ja, Twoja siostra, ale mi w Onecie taki adres wlepili... ale tylko jak
z pracy pisze (zanotuj prosze, ze z pracy pisze kiedy Ty w domku pasiesz
kota...). No a dlatego na Onecie, ze fr. servery wysylaja 10 lat za pozno...
Ewcia (siostra Anie) N.
(niesz! niesz! niesz!)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-27 09:56:55
Temat: Re: Jak piec PIZZE?Jeżeli chodzi o ścisłość to przepis na Pizzę wziełem z grupy. W przepisie
tym pisze, że Pizzę należy piec ok. 40 min.
Użytkownik <n...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:6...@n...onet.pl...
> > ewa czy to spam ty jestes niesz a ja nieszkow i skad w ogole to
> poczta.onet.....
> > dziwne.zaraz dzwonie
>
> Ania, to ja, Twoja siostra, ale mi w Onecie taki adres wlepili... ale
tylko jak
> z pracy pisze (zanotuj prosze, ze z pracy pisze kiedy Ty w domku pasiesz
> kota...). No a dlatego na Onecie, ze fr. servery wysylaja 10 lat za
pozno...
>
>
> Ewcia (siostra Anie) N.
> (niesz! niesz! niesz!)
>
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-27 10:01:54
Temat: Re: Jak piec PIZZE?W przepisie owym jest podane żeby pizzę piec w temp. 200 stopni czy to są
dobre dane czy należy ją piec w innej temp. jeżeli tak to w jakiej.
Użytkownik Roj <r...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9tvnt7$f7r$...@n...tpi.pl...
> Jeżeli chodzi o ścisłość to przepis na Pizzę wziełem z grupy. W przepisie
> tym pisze, że Pizzę należy piec ok. 40 min.
>
> Użytkownik <n...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:6...@n...onet.pl...
> > > ewa czy to spam ty jestes niesz a ja nieszkow i skad w ogole to
> > poczta.onet.....
> > > dziwne.zaraz dzwonie
> >
> > Ania, to ja, Twoja siostra, ale mi w Onecie taki adres wlepili... ale
> tylko jak
> > z pracy pisze (zanotuj prosze, ze z pracy pisze kiedy Ty w domku pasiesz
> > kota...). No a dlatego na Onecie, ze fr. servery wysylaja 10 lat za
> pozno...
> >
> >
> > Ewcia (siostra Anie) N.
> > (niesz! niesz! niesz!)
> >
> >
> >
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |