Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!news.tele.dk
!small.news.tele.dk!193.251.151.101!opentransit.net!proxad.net!noos!not-for-mai
l
From: Ania Nieszkowska <n...@n...fr>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak piec PIZZE?
Date: Mon, 26 Nov 2001 20:31:45 +0100
Organization: Service Usenet NoosNet
Lines: 41
Message-ID: <3...@n...fr>
References: <9ttng4$4gd$1@news.tpi.pl> <6...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.198.218.212
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: neon.noos.net 1006803176 13034 212.198.218.212 (26 Nov 2001 19:32:56 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...fr
NNTP-Posting-Date: Mon, 26 Nov 2001 19:32:56 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.78 [fr] (Win95; U)
X-Accept-Language: fr
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84038
Ukryj nagłówki
ewa czy to spam ty jestes niesz a ja nieszkow i skad w ogole to poczta.onet.....
dziwne.zaraz dzwonie ale gotuje gryczana i smarze kurki na masle i bronie przed
kotem bo chece sie oparzyc (tymi kurkami na masle) i zaraz "Angel" sie zaczyna i
wlasnie zlazlam z dyzuru i zeby sie po demnie wlasna siostra podszywala.... a jak
kto inny?
Ania (zdumiona)
n...@p...onet.pl a écrit :
> > Proszę o pomoc.
> > Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> > ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> > Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> > schnięte?
> > Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> > czecie dalej?
> > Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> > tylko z dołu?
> > Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
> >
> >
> Czesc
> Bylo tu troche trollow pizzowych, stad nasze (czasami) nerwowe reakcje na same
> slowo "pizza". Ale najwyrazniej Ty pracujesz wytrwale nad udoskonaleniem Twojej
> pizzy (ja tysz, i caly czas jest cos nie tak...).
>
> Jedno wiem na pewno :
>
> ciasto na pizze (w sumie zwykle ciasto chlebowe) musi byc CIENIUTKO
> wywalkowane / rozciagniete. Wtedy, w procesie pieczenia (w Bardzo Goracym, jak
> slusznie zauwazyl Tow. Czarodziej), i ciasto bedzie wypieczone, i To Na
> Wierzchu nie wyschniete. Bo caly proces pieczenie pizzy zajmuje 15 min. (max.
> 20)
>
> Powodzenia !
>
> Ewcia
> (z za grubym ciastem caly czas : mam walek, ale nie mam stolnicy)
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|