Data: 2001-11-26 19:31:45
Temat: Re: Jak piec PIZZE?
Od: Ania Nieszkowska <n...@n...fr>
Pokaż wszystkie nagłówki
ewa czy to spam ty jestes niesz a ja nieszkow i skad w ogole to poczta.onet.....
dziwne.zaraz dzwonie ale gotuje gryczana i smarze kurki na masle i bronie przed
kotem bo chece sie oparzyc (tymi kurkami na masle) i zaraz "Angel" sie zaczyna i
wlasnie zlazlam z dyzuru i zeby sie po demnie wlasna siostra podszywala.... a jak
kto inny?
Ania (zdumiona)
n...@p...onet.pl a écrit :
> > Proszę o pomoc.
> > Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> > ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> > Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> > schnięte?
> > Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> > czecie dalej?
> > Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> > tylko z dołu?
> > Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
> >
> >
> Czesc
> Bylo tu troche trollow pizzowych, stad nasze (czasami) nerwowe reakcje na same
> slowo "pizza". Ale najwyrazniej Ty pracujesz wytrwale nad udoskonaleniem Twojej
> pizzy (ja tysz, i caly czas jest cos nie tak...).
>
> Jedno wiem na pewno :
>
> ciasto na pizze (w sumie zwykle ciasto chlebowe) musi byc CIENIUTKO
> wywalkowane / rozciagniete. Wtedy, w procesie pieczenia (w Bardzo Goracym, jak
> slusznie zauwazyl Tow. Czarodziej), i ciasto bedzie wypieczone, i To Na
> Wierzchu nie wyschniete. Bo caly proces pieczenie pizzy zajmuje 15 min. (max.
> 20)
>
> Powodzenia !
>
> Ewcia
> (z za grubym ciastem caly czas : mam walek, ale nie mam stolnicy)
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|