Data: 2001-11-26 19:11:49
Temat: Re: Jak piec PIZZE?
Od: <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Proszę o pomoc.
> Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> schnięte?
> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> czecie dalej?
> Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> tylko z dołu?
> Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
>
>
Czesc
Bylo tu troche trollow pizzowych, stad nasze (czasami) nerwowe reakcje na same
slowo "pizza". Ale najwyrazniej Ty pracujesz wytrwale nad udoskonaleniem Twojej
pizzy (ja tysz, i caly czas jest cos nie tak...).
Jedno wiem na pewno :
ciasto na pizze (w sumie zwykle ciasto chlebowe) musi byc CIENIUTKO
wywalkowane / rozciagniete. Wtedy, w procesie pieczenia (w Bardzo Goracym, jak
slusznie zauwazyl Tow. Czarodziej), i ciasto bedzie wypieczone, i To Na
Wierzchu nie wyschniete. Bo caly proces pieczenie pizzy zajmuje 15 min. (max.
20)
Powodzenia !
Ewcia
(z za grubym ciastem caly czas : mam walek, ale nie mam stolnicy)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|