Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!wroclaw.rmf.pl!news.
rmf.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <n...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak piec PIZZE?
Date: 26 Nov 2001 20:11:49 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 33
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <9ttng4$4gd$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1006801909 31352 192.168.240.245 (26 Nov 2001 19:11:49 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Nov 2001 19:11:49 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 194.199.4.1, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows NT; DigExt)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84024
Ukryj nagłówki
> Proszę o pomoc.
> Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> schnięte?
> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> czecie dalej?
> Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> tylko z dołu?
> Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
>
>
Czesc
Bylo tu troche trollow pizzowych, stad nasze (czasami) nerwowe reakcje na same
slowo "pizza". Ale najwyrazniej Ty pracujesz wytrwale nad udoskonaleniem Twojej
pizzy (ja tysz, i caly czas jest cos nie tak...).
Jedno wiem na pewno :
ciasto na pizze (w sumie zwykle ciasto chlebowe) musi byc CIENIUTKO
wywalkowane / rozciagniete. Wtedy, w procesie pieczenia (w Bardzo Goracym, jak
slusznie zauwazyl Tow. Czarodziej), i ciasto bedzie wypieczone, i To Na
Wierzchu nie wyschniete. Bo caly proces pieczenie pizzy zajmuje 15 min. (max.
20)
Powodzenia !
Ewcia
(z za grubym ciastem caly czas : mam walek, ale nie mam stolnicy)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|