« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-21 15:21:58
Temat: Jaki dodatek?============
Dużo ostatnio było o kotletach z serem, rowniez o
kaparach. Pomyslalem ze dobrze bedzie to
polaczyc - i wyszlo genialnie: kotlety z mielonego
drobiu z zoltym serem smazone w sosie kaparowym.
Ale niestety - dodatki, ktore zaplanowalem
kompletnie nie pasowaly do tego delikatnego dania,
o dosyc wyszukanym smaku. W koncu zjedlismy bez
dodatkow.
Co podac do tego?
waldek
============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-22 13:18:10
Temat: Re: Jaki dodatek?
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aritof$19p$1@news.tpi.pl...
> ============
> Dużo ostatnio było o kotletach z serem, rowniez o
> kaparach. Pomyslalem ze dobrze bedzie to
> polaczyc - i wyszlo genialnie: kotlety z mielonego
> drobiu z zoltym serem smazone w sosie kaparowym.
> Ale niestety - dodatki, ktore zaplanowalem
> kompletnie nie pasowaly do tego delikatnego dania,
> o dosyc wyszukanym smaku. W koncu zjedlismy bez
> dodatkow.
> Co podac do tego?
Jarzyny z wody albo slata skropiona tylko dobra oliwa (moze byc
aromatyzowana), pieczywo pszenne.
A jak zrobiles sos kaparowy?
Pozdrawiam -
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-22 15:01:21
Temat: Re: Jaki dodatek?> A jak zrobiles sos kaparowy?
===============
Cytuje:
> To przepis Magdy Bassett
> Osobiscie wyprobowany i naprawde godny
polecenia.
> > 1 piers indycza
> > 2 lyzki kaparow
> > 2-3 lyzki masla
> > 1 lyzeczka soku z cytryny
> > 1 szklanka bulionu
> > 1 jajko
> > 1 lyzka maki
> > 1 lyzka smietanki (opcjonalnie)
> > maka do panierowania
> > sol, pieprz
> > Piers indycza pokroic w plastry o grubosci 1
cm. Panierowac w mace i
> > jajku rozbeltanym z woda i smietanka, smazyc
na masle na goracej patelni
> > po obu stronach (dodac tyle masla, zeby mieso
sie nie przyklejalo), gdy
> > mieso przesmazone dodac kapary, sok z cytryny,
bulion i przyprawy. Dusic
> > 10 minut pod przykryciem na malym ogniu, podac
z mlodymi ziemniakami z
> > koperkiem (mozna tez z makaronem). Pyszne! Do
tego salatka z pomidorow i
> > ogorkow - maz byl zachwycony, mlaskal, prosil,
zebym powtorzyla na drugi
dzien.
> > Magdalena Bassett
Zrobilem podobnie: po usmazeniu kotletow dodalem
kapary, czosnek troszke pieczarek, ale bez
bulionu - smak na samym masle.
Smak mi zepsuly salaty z vingretem! Poslucham Cie
i zrobie ja z sama oliwa oraz gotowane jarzyny.
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-22 17:57:47
Temat: Re: Jaki dodatek?
Znam ten przepis , robilam go juz. I strasznie zepsulam- pomieszalam
proporcje i zamiast lyzeczki soku z cytryny dalam sok z calej cytryny:)) Nie
dalo sie zjesc. Ale same piersi indycze panierowane w mace i jajku bez sosu
tez sa pyszne.
Pozdrawiam-
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-23 08:09:23
Temat: Re: Jaki dodatek?>Ale same piersi indycze panierowane w mace i
jajku bez sosu
> tez sa pyszne.
===========
Pewnie, ze tak.
Ale nie przejmuj sie, ze raz cos zepsulas. Zrob
jeszcze raz - z pewnoscia wyjdzie. Jesli same
piersi sa pyszne (coz za dwuznacznik!), to ze
szlachetnymi dodatkami beda ah i oh. W kazdym
razie u mnie kapary juz na stale znalazly miejsce
na poleczce w lodowce.
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |