Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia KALAREPA

Grupy

Szukaj w grupach

 

KALAREPA

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-04 20:04:34

Temat: KALAREPA
Od: "Asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dostałem kalarepe, czy mogę prosić o jakieś przepisy.
Co mogę z niej zrobić???

Z góry dziękuję

Mar


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-05 08:36:43

Temat: Re: KALAREPA
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

jedną?
Ja najczęściej kalarepę po obraniu kroję w takie duże frytki, a dalej
jak z kalafiorem.


--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-05 08:37:09

Temat: Re: KALAREPA
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Kyllyan napisał:
> jedną?
> Ja najczęściej kalarepę po obraniu kroję w takie duże frytki, a dalej
> jak z kalafiorem.

Z kalafiorem mozna bardzo różnie,najbardziej lubię na surowo. Kalarepę
zresztą też. Więc tak, masz racje, jak z kalafiorem :)

--
pa, BasiaBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-05 09:04:18

Temat: Re: KALAREPA
Od: "ahnia" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam grupę!!
Ponieważ jestem tu nowa to będzie mój wpisowy przepis.
3 duże kalarepy
0,5 kg mięsa mielonego
pęczek koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
250g makaronu ( ja używam Divelli cięte rurki - chodzi o to aby był drobny)
mała śmietana 30 proc.
sól i pieprz
Kalarepę pokroić w kostkę i dusić do miękkości w małej ilości wody.
Mięso delikatnie podsmarzyć z cebulką (pokrojona drobno) i czosnkiem.
Mięso przyprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron.
Całość mieszam ze śmietaną i dodaję posiekany koperek.
Podaję na ciepło. Mojej rodzinie bardzo smakuje. Musi być jedynie
odpowiednio słone i pieprzne. Przepis własny.
Życzę smacznego.
Anka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-05 10:14:50

Temat: Re: KALAREPA
Od: "Asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ahnia" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cessbh$479$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam grupę!!
> Ponieważ jestem tu nowa to będzie mój wpisowy przepis.
> 3 duże kalarepy
> 0,5 kg mięsa mielonego
> pęczek koperku
> 1 cebula
> 2 ząbki czosnku
> 250g makaronu ( ja używam Divelli cięte rurki - chodzi o to aby był
drobny)
> mała śmietana 30 proc.
> sól i pieprz
> Kalarepę pokroić w kostkę i dusić do miękkości w małej ilości wody.
> Mięso delikatnie podsmarzyć z cebulką (pokrojona drobno) i czosnkiem.
> Mięso przyprawić solą i pieprzem.
> Ugotować makaron.
> Całość mieszam ze śmietaną i dodaję posiekany koperek.
> Podaję na ciepło. Mojej rodzinie bardzo smakuje. Musi być jedynie
> odpowiednio słone i pieprzne. Przepis własny.
> Życzę smacznego.
> Anka

Świetny przepis napewno spróbuję.Bardzo dziekuję naprawde super!!!.

JOANNA


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 12:26:16

Temat: Re: KALAREPA
Od: "Megi" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

a ja najlepiej lubię - obrać kalarepkę i ją zjeść
Megi



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 23:24:29

Temat: Re: KALAREPA
Od: "G" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Polecam prościutkę, ale rewelacyjną sałatke:
utrzeć kalarepkę, dodać do jogurtu, do tego czosnek, sól i pieprz i już!
Polecam
M


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak wymyc kuchenke gazowa?
Jeszcze raz kuchenka gazowo-elektryczna
piwo z konopii indyjskich:)
konfitury z wiśni??
Kuchnia srodziemnomorska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »