| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-04 20:04:34
Temat: KALAREPADostałem kalarepe, czy mogę prosić o jakieś przepisy.
Co mogę z niej zrobić???
Z góry dziękuję
Mar
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-05 08:36:43
Temat: Re: KALAREPAjedną?
Ja najczęściej kalarepę po obraniu kroję w takie duże frytki, a dalej
jak z kalafiorem.
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-05 08:37:09
Temat: Re: KALAREPAUżytkownik Kyllyan napisał:
> jedną?
> Ja najczęściej kalarepę po obraniu kroję w takie duże frytki, a dalej
> jak z kalafiorem.
Z kalafiorem mozna bardzo różnie,najbardziej lubię na surowo. Kalarepę
zresztą też. Więc tak, masz racje, jak z kalafiorem :)
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-05 09:04:18
Temat: Re: KALAREPAWitam grupę!!
Ponieważ jestem tu nowa to będzie mój wpisowy przepis.
3 duże kalarepy
0,5 kg mięsa mielonego
pęczek koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
250g makaronu ( ja używam Divelli cięte rurki - chodzi o to aby był drobny)
mała śmietana 30 proc.
sól i pieprz
Kalarepę pokroić w kostkę i dusić do miękkości w małej ilości wody.
Mięso delikatnie podsmarzyć z cebulką (pokrojona drobno) i czosnkiem.
Mięso przyprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron.
Całość mieszam ze śmietaną i dodaję posiekany koperek.
Podaję na ciepło. Mojej rodzinie bardzo smakuje. Musi być jedynie
odpowiednio słone i pieprzne. Przepis własny.
Życzę smacznego.
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-05 10:14:50
Temat: Re: KALAREPA
Użytkownik "ahnia" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cessbh$479$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam grupę!!
> Ponieważ jestem tu nowa to będzie mój wpisowy przepis.
> 3 duże kalarepy
> 0,5 kg mięsa mielonego
> pęczek koperku
> 1 cebula
> 2 ząbki czosnku
> 250g makaronu ( ja używam Divelli cięte rurki - chodzi o to aby był
drobny)
> mała śmietana 30 proc.
> sól i pieprz
> Kalarepę pokroić w kostkę i dusić do miękkości w małej ilości wody.
> Mięso delikatnie podsmarzyć z cebulką (pokrojona drobno) i czosnkiem.
> Mięso przyprawić solą i pieprzem.
> Ugotować makaron.
> Całość mieszam ze śmietaną i dodaję posiekany koperek.
> Podaję na ciepło. Mojej rodzinie bardzo smakuje. Musi być jedynie
> odpowiednio słone i pieprzne. Przepis własny.
> Życzę smacznego.
> Anka
Świetny przepis napewno spróbuję.Bardzo dziekuję naprawde super!!!.
JOANNA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-06 12:26:16
Temat: Re: KALAREPAa ja najlepiej lubię - obrać kalarepkę i ją zjeść
Megi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-06 23:24:29
Temat: Re: KALAREPAPolecam prościutkę, ale rewelacyjną sałatke:
utrzeć kalarepkę, dodać do jogurtu, do tego czosnek, sól i pieprz i już!
Polecam
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |