« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-10 05:57:28
Temat: Kalafior marynowanyNa 3 s?oiki po 0,5 l
1 du?y kalafior
˝ ?y?ki kwasku cytrynwego
˝ szkl. octu 6%
3 ?y?ki soli
2-3 ?u?ki cukru
?y?eczka ostrej popryki
˝ szklanki oleju
1,5 szkl. wody zagotowac z octem, pozosta?ymi przyprawami. Zdj?? z ognia
ostudzi?
wymiesza? z olejem . Tym zala? ró?yczki kalafiora. Pasteryzowa? 30min.
Mo?na dodac po ga??zce dowolnych zió?, estragon, hyzop itp.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-12 15:54:18
Temat: Re: Kalafior marynowanyMaciej wrote:
>
> Na 3 s?oiki po 0,5 l
> 1 du?y kalafior
> ˝ ?y?ki kwasku cytrynwego
> ˝ szkl. octu 6%
> 3 ?y?ki soli
> 2-3 ?u?ki cukru
> ?y?eczka ostrej popryki
> ˝ szklanki oleju
> 1,5 szkl. wody zagotowac z octem, pozosta?ymi przyprawami. Zdj?? z ognia
> ostudzi?
> wymiesza? z olejem . Tym zala? ró?yczki kalafiora. Pasteryzowa? 30min.
> Mo?na dodac po ga??zce dowolnych zió?, estragon, hyzop itp.
fatalnie cos z tym kodowaniem...
ile to jest ~ ???
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-12 16:52:22
Temat: Re: Kalafior marynowany>
> > Na 3 s?oiki po 0,5 l
> > 1 du?y kalafior
> > ˝ ?y?ki kwasku cytrynwego
> > ˝ szkl. octu 6%
> > 3 ?y?ki soli
> > 2-3 ?u?ki cukru
> > ?y?eczka ostrej popryki
> > ˝ szklanki oleju
> > 1,5 szkl. wody zagotowac z octem, pozosta?ymi przyprawami. Zdj?? z ognia
> > ostudzi?
> > wymiesza? z olejem . Tym zala? ró?yczki kalafiora. Pasteryzowa? 30min.
> > Mo?na dodac po ga??zce dowolnych zió?, estragon, hyzop itp.
>
> fatalnie cos z tym kodowaniem...
> ile to jest ~ ???
pół, przestaw kod na 8859-1 to zobaczysz. A kodowanie rzeczywiście
historyczne
Co do ziół, dodałbym koperek. Świetnie "chodzi" z kalafiorem
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |