« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-29 08:51:47
Temat: Kalafior zapiekany z czym?Witam wszystkich serdecznie,
Wymyśliłam sobie dziś na obiad zapiekany kalafior - improwizacja.Myślę,
że najpierw trzeba go będzie chwilkę podgotować i potem włożyć do
naczynia żaroodpornego. Jak myślicie, co można do niego wrzucić? (sos
beszamelowy, bułkę tartą podsmażaną na masełku czy może wystarczy tylko
żółty ser starty na tarce?)
Pozdrawiam kalafiorowo,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-29 10:22:31
Temat: Re: Kalafior zapiekany z czym?Gdzies w moich ksiazkach jest kalafior wypelniony miesem mielonym, jak
znajde chwile czasu to poszukam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-29 12:01:28
Temat: Odp: Kalafior zapiekany z czym?Różne warzywka ( jak będą podgotowane , to danie jest błyskawiczne ), mięska
( piersiczy mielone podsmażone, ) Zalać mieszanką jajko+śmietana+ starty
żóty ser.
ania
Użytkownik "Kasia" <k...@B...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bb4hnu$kcr$1@atlantis.news.tpi.pl...
: Witam wszystkich serdecznie,
: Wymyśliłam sobie dziś na obiad zapiekany kalafior - improwizacja.Myślę,
: że najpierw trzeba go będzie chwilkę podgotować i potem włożyć do
: naczynia żaroodpornego. Jak myślicie, co można do niego wrzucić? (sos
: beszamelowy, bułkę tartą podsmażaną na masełku czy może wystarczy tylko
: żółty ser starty na tarce?)
: Pozdrawiam kalafiorowo,
: Kasia
:
:
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-29 14:21:07
Temat: Odp: Kalafior zapiekany z czym?
Użytkownik Kasia <k...@B...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bb4hnu$kcr$...@a...news.tpi.pl...
> Witam wszystkich serdecznie,
> Wymyśliłam sobie dziś na obiad zapiekany kalafior - improwizacja.Myślę,
> że najpierw trzeba go będzie chwilkę podgotować i potem włożyć do
> naczynia żaroodpornego. Jak myślicie, co można do niego wrzucić? (sos
> beszamelowy, bułkę tartą podsmażaną na masełku czy może wystarczy tylko
> żółty ser starty na tarce?)
> Pozdrawiam kalafiorowo,
> Kasia
>
Witam,
U mnie w domu robi sie to tak. Lekko podgotowujesz kalafiora z obu stron w
osolonej wodzie, ok 3-4 minutki (od strony glebia raczej 4), tak aby troche
zmiekl. Przygotowujesz mieso takie jak na mielone z jajkiem, przyprawami,
tylko bez bulki.Mieso moze byc slonsze bo kalafior wchlonie ta sol z miesa.
Potem starannie nadziewasz kalafiora pomiedzy rozyczkami, ale tak aby nie
polamac ich. Wstawiasz do piekarnika i zapiekasz ok 30-40 minut. Na 10 minut
przed koncem wystawiasz i polewasz takim sosem ze smietany i lyzki maki,
albo mozna beszamelowym i do tego starty ser. Calosc jeszcze zapieka sie aby
powstala taka powloczka zlocista.
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |