« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2011-03-29 17:28:13
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
>> Weź sobie książkę i poczytaj leniu śmierdzący.
>> Napisz reakcję.
>> Policz kaloryczność alkoholu, cukru, drożdży pszed i po ....
>> Ile alkoholu w trakcie pieczenia wyparuje.....
>> Ile w trakcie kręcenia winka zostanie w gąsiorku....
>
> Tak, ale o wyparowywaniu pisaliśmy już wcześniej (nie czytałaś?).
> Autor pytał o zmiany wynikające z obróbki cieplnej, podczas której
> drożdże giną.
>
> Wiemy że z cukru można pędzić alkohol, ba oglądaliśmy nawet film gdzie
> bimbrownik badał zawartość cukru w cukrze:
> http://www.kinofabryka.pl/komedie/poszukiwany.php
>
> Tyle tylko że autor wątku pyta o OBRÓBKĘ TERMICZNĄ, a nie fermentację.
>
Pieczenie jest obróbką termiczną, baranie, i nie upieraj się jak nie masz
racji usprawiedliwiając swoje niepszyzwoite lenistwo.
Do roboty! Czytać, liczyć!
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2011-03-29 18:55:28
Temat: Re: Kaloryczność potrawy> >> Weź sobie książkę i poczytaj leniu śmierdzący.
> >> Napisz reakcję.
> >> Policz kaloryczność alkoholu, cukru, drożdży pszed i po ....
> >> Ile alkoholu w trakcie pieczenia wyparuje.....
> >> Ile w trakcie kręcenia winka zostanie w gąsiorku....
> >
> > Tak, ale o wyparowywaniu pisaliśmy już wcześniej (nie czytałaś?).
> > Autor pytał o zmiany wynikające z obróbki cieplnej, podczas której
> > drożdże giną.
> >
> > Wiemy że z cukru można pędzić alkohol, ba oglądaliśmy nawet film gdzie
> > bimbrownik badał zawartość cukru w cukrze:
> > http://www.kinofabryka.pl/komedie/poszukiwany.php
> >
> > Tyle tylko że autor wątku pyta o OBRÓBKĘ TERMICZNĄ, a nie fermentację.
> >
>
> Pieczenie jest obróbką termiczną, baranie, i nie upieraj się jak nie masz
> racji usprawiedliwiając swoje niepszyzwoite lenistwo.
> Do roboty! Czytać, liczyć!
Pieczenie jest obróbką termiczną, ale w czasie pieczenia drożdże już nie
działają, zostały zabite. Działały PRZED pieczeniem.
Nieprzyzywoity leń i baran pozdrawia
--
Antek Emigrant stosuje dietę paleolityczną
http://PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie dyskusyjnej
wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2011-03-29 19:09:55
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
> Pieczenie jest obróbką termiczną, ale w czasie pieczenia drożdże już nie
> działają, zostały zabite. Działały PRZED pieczeniem.
Ale te drożdże wytwożyły alkohol, i on wyparuje, leniwy baranie.
Zaś rośnięcie jest ściśle związane z pieczeniem, ciasto rośnie jeszcze w
trakcie pieczenia, a najlepiej rośnie w temperaturce większej niż
pokojowa - czy to nie jest więc już obrubka termiczna tyle, że wstępna?
Do liczenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....!
!!!
Już!!!!!!!
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2011-03-29 19:46:25
Temat: Re: Kaloryczność potrawy> > Pieczenie jest obróbką termiczną, ale w czasie pieczenia drożdże już nie
> > działają, zostały zabite. Działały PRZED pieczeniem.
> Ale te drożdże wytwożyły alkohol, i on wyparuje, leniwy baranie.
Tak, ale o parowaniu pisałem wcześniej. Naprawe nie czytałaś?
To przeczytaj i przestań o tym w kółko pisać, bo kompletnie nie
ma po co.
> Zaś rośnięcie jest ściśle związane z pieczeniem, ciasto rośnie
> jeszcze w trakcie pieczenia,
Tyle że w tym czasie już nie zachodzą reakcje chemiczne zmieniające
kaloryczność.
Leniwy baran pozdrawia
--
Antek Emigrant - stosuje dietę jaskiniową, je jak ludzie pierwotni!
http://www.PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie
dyskusyjnej wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2011-03-29 20:05:20
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
>> Zaś rośnięcie jest ściśle związane z pieczeniem, ciasto rośnie
>> jeszcze w trakcie pieczenia,
>
> Tyle że w tym czasie już nie zachodzą reakcje chemiczne zmieniające
> kaloryczność.
1.Drożdże zmieniają cukier na alkohol i dwutlenek węgla, jesteś pewien, że
to nie zmienia kaloryczności?
2. Jaki jest sens rozpatrywania tej zmiany kaloryczności, jeśli wciąż
dodajesz nierealne ograniczenia:
że nie paruje - gdy faktycznie paruje,
że cukier w potrawę nie wsiąka - gdy faktycznie w brokuła ze słodkiej wody
wsiąka;
że się nie pszypala, jak się pszypala, a nawet są potrawy takie jak płonące
lody,
.....
Jak jesz tylko jabłka i jabłka podgżane do 40 stopni i oziębione,
to może twoje założenie jest dobre, ale dieta uboga.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2011-03-29 21:01:42
Temat: Re: Kaloryczność potrawy> >> Zaś rośnięcie jest ściśle związane z pieczeniem, ciasto rośnie
> >> jeszcze w trakcie pieczenia,
> >
> > Tyle że w tym czasie już nie zachodzą reakcje chemiczne zmieniające
> > kaloryczność.
>
> 1.Drożdże zmieniają cukier na alkohol i dwutlenek węgla, jesteś pewien, że
> to nie zmienia kaloryczności?
Zapewne zmienia, tylko to nie jest obróbka termiczna.
> 2. Jaki jest sens rozpatrywania tej zmiany kaloryczności, jeśli wciąż
> dodajesz nierealne ograniczenia:
Nie wciąż i nie ja. To autor wątku takie ograniczenia przyjoł. Nie czytałaś?
Pozdrawiam
--
Antek Emigrant - stosuje dietę jaskiniową, je jak ludzie pierwotni!
http://www.PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie
dyskusyjnej wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2011-03-29 21:13:54
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
>> 2. Jaki jest sens rozpatrywania tej zmiany kaloryczności, jeśli wciąż
>> dodajesz nierealne ograniczenia:
>
> Nie wciąż i nie ja. To autor wątku takie ograniczenia przyjoł. Nie
> czytałaś?
Nie , autor wątku wyraźnie pyta się o obrubkę termiczną:
".....a co z potrawami gotowanymi, pieczonymi itd.? Obróbka
termiczna może tu coś zmieniać? "
To ty zmieniasz wciąż założenia.
I nie odpowiem ci więcej,
z bezczelnym, aroganckim , leniwym, baranem silnia
nie dyskutuję.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2011-03-29 22:02:29
Temat: Re: Kaloryczność potrawy> >> 2. Jaki jest sens rozpatrywania tej zmiany kaloryczności, jeśli wciąż
> >> dodajesz nierealne ograniczenia:
> >
> > Nie wciąż i nie ja. To autor wątku takie ograniczenia przyjoł. Nie
> > czytałaś?
>
> Nie , autor wątku wyraźnie pyta się o obrubkę termiczną:
> ".....a co z potrawami gotowanymi, pieczonymi itd.? Obróbka
> termiczna może tu coś zmieniać? "
> To ty zmieniasz wciąż założenia.
Nie, to Ty nie chcesz przyjąć do wiadomości że autor pyta wyłącznie
o obróbkę termiczną, a nie fermentację. Cały czas staram się namówić do
ograniczenia się do obróbki cieplnej. Przeczytaj to co napisałaś
w poprzednich listach i porównaj z tym co piszesz akapit wyżej. A potem
spytaj Tatę lub Mamę czy to aby czasem nie schizofremia.
> I nie odpowiem ci więcej,
Czułem że tak to się skończy gdy pierwszy raz zobaczyłem Twą ortografię.
> z bezczelnym, aroganckim , leniwym, baranem silnia
> nie dyskutuję.
Bezczelny, arogancki i leniwy baran silnia (co kolwiek to
znaczy) pozdrawia, życzy miłej nocy oraz znalezienia cierpliwego
i wyrozumiałego męża
--
Antek Emigrant - stosuje dietę jaskiniową, je jak ludzie pierwotni!
http://www.PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie
dyskusyjnej wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2011-04-05 20:06:43
Temat: Re: Kaloryczność potrawyJesteś u mnie na szaro = nie czytam .
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2011-04-10 17:36:05
Temat: Re: Kaloryczność potrawy> Jesteś u mnie na szaro = nie czytam .
Trudno mi w to uwierzyć.
Pozdrawiam
--
Antek Emigrant - stosuje dietę jaskiniową, je jak ludzie pierwotni!
http://www.PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie
dyskusyjnej wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |