| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-16 20:37:21
Temat: Kapusta włoska - surówka?Witam,
Znacie jakies surowki z kapusty wloskiej?
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Spiżowy król spoglądał z niesmakiem na zwożonych autokarami ludzi,
z ich pracowicie przygotowanymi kukłami, trumienkami, krzyżami,
szubienicami i innymi wiecowymi gadzetami."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-16 21:50:42
Temat: Re: Kapusta włoska - surówka?
Znacie jakies surowki z kapusty wloskiej?
>>>>>>>>>
posiekac [poszatkowac] drobnitko na paseczki
dodac soli i cukru
wymieszac osobista lapka wyciskajac kapuste [zmniejszy swoja objetosc, pusci sok]
dodac do tego:
starta na grubej tarce marchewke, pokrojona w piorka cebule, starte na grubej tarce
kwasne jablko, jak masz, takze swieza papryke,
pieprz, kminek do smaku [na tym etapie takze mozna uzupelnic sol i cukier].
Dodac p[osiekana zielona pietruche.
Oczywiscie czosnek takze moze byc, ale nie za duzo!
Smacznego :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |