« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-19 14:26:27
Temat: Karmazyn jak zrobic? z czym?Witam grupowiczow :)
Pierwszy raz pojawiam sie na tej grupie.... i od razu z pytaniem o przepis na
karmazyn (karmazyna..?) dla osoby ktora sie odchudza (tzn zeby nie za duzo kalorii
wtloczyc w swoj organizm razem z chudym karmazynem;)
z gory dziekuje za odpowiedziedz-podpowiedz
Jesli mozna to w miare szybko bo to ma byc dzis na obiad..:)))
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
Drumi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-19 14:37:40
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?
Marcin Weltrowski wrote:
dla osoby ktora sie odchudza (tzn zeby nie za duzo kalorii
> wtloczyc w swoj organizm razem z chudym karmazynem;)
> z gory dziekuje za odpowiedziedz-podpowiedz
> Jesli mozna to w miare szybko bo to ma byc dzis na obiad..:)))
> Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
> Drumi
>
Z rybami jest taki luksus, że jeśli masz sprawdzony przepis na jakąś inną
podobną rybę - możesz się nim posłużyć w wypadku innej.
Najprościej: usmażyć w mące i zrobić do tego lekki sos (jarzynki,
pieczarki, sok z cytryny),
włożyć do sosu i chwilę razem poddusić.
ewa
ps: nie jestem pewna czy dobrze tu trafiłeś z tym odchudzaniem :-)
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-19 15:33:14
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?Marcin Weltrowski wrote:
> Witam grupowiczow :)
> Pierwszy raz pojawiam sie na tej grupie.... i od razu z pytaniem o przepis
> na karmazyn (karmazyna..?) dla osoby ktora sie odchudza (tzn zeby nie za
> duzo kalorii wtloczyc w swoj organizm razem z chudym karmazynem;)
> z gory dziekuje za odpowiedziedz-podpowiedz
> Jesli mozna to w miare szybko bo to ma byc dzis na obiad..:)))
> Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
> Drumi
Mozesz podduśic w czerwonym lub lepiej, białym winie (15-20 min).
Pozdrawiam,
Nik
P.S.
Skąd masz karmazyna? Mrożony pewnie, bo świeżych jeszcze w Polsce nie
widziałem, ale może mało widziałem... :-/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-19 19:02:24
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?Nikodem KuLnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> wrote in
news:ardp47$rid$1@shilo.silesia.pik-net.pl:
> Marcin Weltrowski wrote:
>
>> Witam grupowiczow :)
>> Pierwszy raz pojawiam sie na tej grupie.... i od razu z pytaniem o
>> przepis na karmazyn (karmazyna..?) dla osoby ktora sie odchudza (tzn
>> zeby nie za duzo kalorii wtloczyc w swoj organizm razem z chudym
>> karmazynem;) z gory dziekuje za odpowiedziedz-podpowiedz
>> Jesli mozna to w miare szybko bo to ma byc dzis na obiad..:)))
>> Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
>> Drumi
> Mozesz podduśic w czerwonym lub lepiej, bialym winie (15-20 min).
> Pozdrawiam,
>
> Nik
>
> P.S.
> Skąd masz karmazyna? Mrozony pewnie, bo świezych jeszcze w Polsce nie
> widzialem, ale moze malo widzialem... :-/
Mrozony on ci byl swiezego nie dostaniesz.
Dzieki za wszytskie podpowiedzi.
pozdrawiam i do rychlego zobaczenia
Drumi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-20 07:24:40
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?
>
> dla osoby ktora sie odchudza (tzn zeby nie za duzo kalorii
> > wtloczyc w swoj organizm razem z chudym karmazynem;)
> > z gory dziekuje za odpowiedziedz-podpowiedz
> > Jesli mozna to w miare szybko bo to ma byc dzis na obiad..:)))
> > Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
ja kiedyś karmazyna po prostu soliłam, pakowałam w folię i do piekarnika na
ruszt. Pyszny był.
mirka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-22 08:22:15
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?Lipinska Miroslawa napisal(a):
>> dla osoby ktora sie odchudza (tzn zeby nie za duzo kalorii
>> > wtloczyc w swoj organizm razem z chudym karmazynem;)
>> > z gory dziekuje za odpowiedziedz-podpowiedz
>> > Jesli mozna to w miare szybko bo to ma byc dzis na obiad..:)))
>> > Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
>
>ja kiedyś karmazyna po prostu soliłam, pakowałam w folię i do piekarnika na
>ruszt. Pyszny był.
Ile musi przebywac w piekarniku? Jaka temperatura?
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Spiżowy król spoglądał z niesmakiem na zwożonych autokarami ludzi,
z ich pracowicie przygotowanymi kukłami, trumienkami, krzyżami,
szubienicami i innymi wiecowymi gadzetami."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-22 16:42:25
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?
> >ja kiedyś karmazyna po prostu soliłam, pakowałam w folię i do piekarnika
na
> >ruszt. Pyszny był.
>
> Ile musi przebywac w piekarniku? Jaka temperatura?
może już za późno, ale dziś mamapopołudniwą zmianę i moe odpowiedzieć
dopiero teraz. Szczerze mówiąć nie podchodziłąm do tego tak precyzyjnie. Pół
godziny w 180 stopni - tak jakoś to było. Ryba to nie ciasto nie opadnie,
zawsze można podejrzeć.
>
> --
> "Spiżowy król spoglądał z niesmakiem na zwożonych autokarami ludzi,
> z ich pracowicie przygotowanymi kukłami, trumienkami, krzyżami,
> szubienicami i innymi wiecowymi gadzetami."
Boże !!! A co ma znaczyć ten cytat??
-mirka
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-22 16:52:37
Temat: Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?Lipinska Miroslawa napisal(a):
>> --
>> "Spiżowy król spoglądał z niesmakiem na zwożonych autokarami ludzi,
>> z ich pracowicie przygotowanymi kukłami, trumienkami, krzyżami,
>> szubienicami i innymi wiecowymi gadzetami."
>
>Boże !!! A co ma znaczyć ten cytat??
To jest sygnaturka. A cytat w sygnaturce jest z Ziemkiewicza.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Spiżowy król spoglądał z niesmakiem na zwożonych autokarami ludzi,
z ich pracowicie przygotowanymi kukłami, trumienkami, krzyżami,
szubienicami i innymi wiecowymi gadzetami."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |