| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-23 17:56:09
Temat: Kiedy wino do bigosu??Robię bigos od dwóch dni. Dziś kupiłem wino czerwone półwytrawne ale nie
wiem kiedy mam go wlać i ile. Czy teraz czy dopiero w święta? Kapusty jest
4 kilo oraz 2 kilo różnych mięs i wędlin.
A propos to wszystkim grupowiczom życzę Wesołych i smacznych Świąt, a
przede wszystkim udanych wypieków!.
Roman
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-23 22:16:26
Temat: Re: Kiedy wino do bigosu??
Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 18:56:09, dans <dohdl7$fn7$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Robię bigos od dwóch dni. Dziś kupiłem wino czerwone półwytrawne ale nie
> wiem kiedy mam go wlać
Wedlug moich doswiadczen z gotowaniem przy udziale czerwonego wina :
im wszesniej sie je doda, tym lepiej.
> i ile.
Im wczesniej wlejesz, tym wiecej mozesz wlac. Potrawa do ktorej
dodajesz wino tuz przed podaniem ciagnie... winem.
> Czy teraz czy dopiero w święta? Kapusty jest
> 4 kilo oraz 2 kilo różnych mięs i wędlin.
Osobiscie licze : 1 butelka wina/1 kg miesa/4 godz. gotowania
Przelicz sobie to na twoje warunki, w zaleznosci od ilosci wina i
czasu ktorym dysponujesz.
> A propos to wszystkim grupowiczom życzę Wesołych i smacznych Świąt, a
> przede wszystkim udanych wypieków!.
Ja nie piekaca... ale w oczekiwaniu na pierniczki jednego z
grupowiczow
Happy Christmas :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-23 23:21:25
Temat: Re: Kiedy wino do bigosu??
Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 23:16:26, dans
<8112810884$20051223231626@ewcia.kloups> vous écriviez :
> Osobiscie licze : 1 butelka wina/1 kg miesa/4 godz. gotowania
> Przelicz sobie to na twoje warunki, w zaleznosci od ilosci wina i
> czasu ktorym dysponujesz.
Po chwili zastanowienia dochodze jednak do wniosku ze bigos nie jest
wolowina po burgundzku :) Wiec dla proporcji przez ciebie podanych,
IMHO jedna butelka wystarczy... ale wlej ja od switu, i gotuj, i
gotuj...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |