Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiedy wino do bigosu??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiedy wino do bigosu??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-23 17:56:09

Temat: Kiedy wino do bigosu??
Od: "Roman" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Robię bigos od dwóch dni. Dziś kupiłem wino czerwone półwytrawne ale nie
wiem kiedy mam go wlać i ile. Czy teraz czy dopiero w święta? Kapusty jest
4 kilo oraz 2 kilo różnych mięs i wędlin.

A propos to wszystkim grupowiczom życzę Wesołych i smacznych Świąt, a
przede wszystkim udanych wypieków!.

Roman

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-23 22:16:26

Temat: Re: Kiedy wino do bigosu??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 18:56:09, dans <dohdl7$fn7$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :

> Robię bigos od dwóch dni. Dziś kupiłem wino czerwone półwytrawne ale nie
> wiem kiedy mam go wlać

Wedlug moich doswiadczen z gotowaniem przy udziale czerwonego wina :
im wszesniej sie je doda, tym lepiej.

> i ile.

Im wczesniej wlejesz, tym wiecej mozesz wlac. Potrawa do ktorej
dodajesz wino tuz przed podaniem ciagnie... winem.

> Czy teraz czy dopiero w święta? Kapusty jest
> 4 kilo oraz 2 kilo różnych mięs i wędlin.

Osobiscie licze : 1 butelka wina/1 kg miesa/4 godz. gotowania

Przelicz sobie to na twoje warunki, w zaleznosci od ilosci wina i
czasu ktorym dysponujesz.

> A propos to wszystkim grupowiczom życzę Wesołych i smacznych Świąt, a
> przede wszystkim udanych wypieków!.


Ja nie piekaca... ale w oczekiwaniu na pierniczki jednego z
grupowiczow

Happy Christmas :)


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-23 23:21:25

Temat: Re: Kiedy wino do bigosu??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 23:16:26, dans
<8112810884$20051223231626@ewcia.kloups> vous écriviez :

> Osobiscie licze : 1 butelka wina/1 kg miesa/4 godz. gotowania

> Przelicz sobie to na twoje warunki, w zaleznosci od ilosci wina i
> czasu ktorym dysponujesz.


Po chwili zastanowienia dochodze jednak do wniosku ze bigos nie jest
wolowina po burgundzku :) Wiec dla proporcji przez ciebie podanych,
IMHO jedna butelka wystarczy... ale wlej ja od switu, i gotuj, i
gotuj...


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dałem za dużo pieprzu! co teraz?
Masa marcepanowa
Pytanie o dobry sprawdzony przepis na biszkopt makowy
sledzie w wodzie czy w mleku?
Wesolych swiat :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »