Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni
-berlin.de!individual.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kiedy wino do bigosu??
Date: Fri, 23 Dec 2005 23:16:26 +0100
Lines: 37
Message-ID: <8112810884$20051223231626@ewcia.kloups>
References: <dohdl7$fn7$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net JZSxGXb2Az7V8FBIa63DFwyIuULxDAZs8gzze+E+nri8nEQE1x
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <dohdl7$fn7$1@inews.gazeta.pl>
X-Comment-To: Roman
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:256669
Ukryj nagłówki
Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 18:56:09, dans <dohdl7$fn7$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Robię bigos od dwóch dni. Dziś kupiłem wino czerwone półwytrawne ale nie
> wiem kiedy mam go wlać
Wedlug moich doswiadczen z gotowaniem przy udziale czerwonego wina :
im wszesniej sie je doda, tym lepiej.
> i ile.
Im wczesniej wlejesz, tym wiecej mozesz wlac. Potrawa do ktorej
dodajesz wino tuz przed podaniem ciagnie... winem.
> Czy teraz czy dopiero w święta? Kapusty jest
> 4 kilo oraz 2 kilo różnych mięs i wędlin.
Osobiscie licze : 1 butelka wina/1 kg miesa/4 godz. gotowania
Przelicz sobie to na twoje warunki, w zaleznosci od ilosci wina i
czasu ktorym dysponujesz.
> A propos to wszystkim grupowiczom życzę Wesołych i smacznych Świąt, a
> przede wszystkim udanych wypieków!.
Ja nie piekaca... ale w oczekiwaniu na pierniczki jednego z
grupowiczow
Happy Christmas :)
Ewcia
--
Niesz
|