Data: 2005-12-23 22:16:26
Temat: Re: Kiedy wino do bigosu??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 18:56:09, dans <dohdl7$fn7$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Robię bigos od dwóch dni. Dziś kupiłem wino czerwone półwytrawne ale nie
> wiem kiedy mam go wlać
Wedlug moich doswiadczen z gotowaniem przy udziale czerwonego wina :
im wszesniej sie je doda, tym lepiej.
> i ile.
Im wczesniej wlejesz, tym wiecej mozesz wlac. Potrawa do ktorej
dodajesz wino tuz przed podaniem ciagnie... winem.
> Czy teraz czy dopiero w święta? Kapusty jest
> 4 kilo oraz 2 kilo różnych mięs i wędlin.
Osobiscie licze : 1 butelka wina/1 kg miesa/4 godz. gotowania
Przelicz sobie to na twoje warunki, w zaleznosci od ilosci wina i
czasu ktorym dysponujesz.
> A propos to wszystkim grupowiczom życzę Wesołych i smacznych Świąt, a
> przede wszystkim udanych wypieków!.
Ja nie piekaca... ale w oczekiwaniu na pierniczki jednego z
grupowiczow
Happy Christmas :)
Ewcia
--
Niesz
|