« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-04 19:53:15
Temat: Koncentrat pomidorowy MMCzy koncentrat pomidorowy jest dozwolony na diecie MM.
MJ.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2004-03-04 20:00:04
Temat: Re: Koncentrat pomidorowy MMDnia 03/04/04 20:53, Użytkownik eRZet napisał:
> Czy koncentrat pomidorowy jest dozwolony na diecie MM.
Tak, o ile nie zawiera cukru. Najlepiej w sezonie, kiedy pomidory są za
grosze narobić samemu przecierów i keczupu bez cukru i wtedy 100%
pewności, że zgodne z MM.
Pozdrawiam,
Karola, co narobiła w zeszłym roku przecieru, ale za mało, bo już mi zjedli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2004-03-04 20:58:54
Temat: Re: Koncentrat pomidorowy MMDzięki
Użytkownik "Karolina Matuszewska" <g...@s...pl> napisał w
wiadomości
news:2DA8AA784D386E48A4090BA3B1647E10D2E8C9@jplwant0
03.jasien.net...
> Dnia 03/04/04 20:53, Użytkownik eRZet napisał:
> > Czy koncentrat pomidorowy jest dozwolony na diecie MM.
>
> Tak, o ile nie zawiera cukru. Najlepiej w sezonie, kiedy pomidory są za
> grosze narobić samemu przecierów i keczupu bez cukru i wtedy 100%
> pewności, że zgodne z MM.
>
>
> Pozdrawiam,
> Karola, co narobiła w zeszłym roku przecieru, ale za mało, bo już mi
zjedli
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2004-03-08 14:36:11
Temat: Re: Koncentrat pomidorowy MM> Tak, o ile nie zawiera cukru. Najlepiej w sezonie, kiedy pomidory są za
> grosze narobić samemu przecierów i keczupu bez cukru i wtedy 100%
> pewności, że zgodne z MM.
podaj prosze przepis na keczup!!!
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2004-03-09 10:36:39
Temat: Re: Koncentrat pomidorowy MMUżytkownik Musta napisał:
>>Tak, o ile nie zawiera cukru. Najlepiej w sezonie, kiedy pomidory są za
>>grosze narobić samemu przecierów i keczupu bez cukru i wtedy 100%
>>pewności, że zgodne z MM.
>
>
> podaj prosze przepis na keczup!!!
Nie podam Ci żadnych proporcji, bo wszystko robię "na oko". Keczup robię
z przecieru -- najpierw gotuję pomidory w skórkach, pozbawione środków,
w wywarze. Wywar to mała ilość wody, kilka ząbków czosnku nie obranego,
ze dwie cebule w całości i przyprawy -- sól, pieprz, papryka ostra, liść
laurowy, bazylia -- co kto lubi. Potem wyjmuję pomidory, przecedzam
przez sitko i gotuję masę na wolnym ogniu dodając przypraw do smaku --
łagodny może być z odrobiną imbiru, ostry z chilli -- nie ma reguły,
wszystko to kwestia indywidualnego smaku. Jak się zagotuje dodaję nieco
octu, podgotowuję jeszcze chwilkę, wrzucam do słoików i pasteryzuję.
Voila, keczup domowy gotowy. Uwaga -- szybko znika! =]
Pozdrawiam,
Karola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |