| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-26 06:12:14
Temat: Konserwa & BigosCo sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach typu
twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład. Jak
oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie masy
w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
Pawka
A propos niedawnego postu o bigosie to ja gotuję go na łbie wieprzowym,
pomieszanym z niewielką ilością wołowiny - ale nie lubię wołowiny bo jest
dłłłługo twarda i włazi w zęby. Łeb jest natomiast dobrze wyważony jeśli
chodzi o stosunek chudego i tłustego - jak na mój spaczony gust.
Pawka
____
PM
<m...@p...onet.pl> or <m...@o...pl>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-26 18:07:17
Temat: Re: Konserwa & Bigos----- Original Message -----
From: "Madziar" <m...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 26, 2001 8:12 AM
Subject: Konserwa & Bigos
> Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach
typu
> twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład.
Jak
> oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie
masy
> w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
> Pawka
Jak najbardziej - jak kiebaska w sloiku sie sprawdza to pasztet i klops
tez - trzykrotne gotowanie a pozniej jednak przechowywanie w lodowce - jadam
to to od dziecinstwa i nigdy nie bylo zadnych sensacji -
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-25 11:07:29
Temat: Re: Konserwa & Bigos
Użytkownik "Madziar" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ortus$gl8$2@news.tpi.pl...
> Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach
typu
> twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład.
Jak
> oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie
masy
> w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
> Pawka
>
> A propos niedawnego postu o bigosie to ja gotuję go na łbie wieprzowym,
> pomieszanym z niewielką ilością wołowiny - ale nie lubię wołowiny bo jest
> dłłłługo twarda i włazi w zęby. Łeb jest natomiast dobrze wyważony jeśli
> chodzi o stosunek chudego i tłustego - jak na mój spaczony gust.
>
> Pawka
> ____
> PM
> <m...@p...onet.pl> or <m...@o...pl>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |