Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Konserwa & Bigos

Grupy

Szukaj w grupach

 

Konserwa & Bigos

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-26 06:12:14

Temat: Konserwa & Bigos
Od: "Madziar" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach typu
twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład. Jak
oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie masy
w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
Pawka

A propos niedawnego postu o bigosie to ja gotuję go na łbie wieprzowym,
pomieszanym z niewielką ilością wołowiny - ale nie lubię wołowiny bo jest
dłłłługo twarda i włazi w zęby. Łeb jest natomiast dobrze wyważony jeśli
chodzi o stosunek chudego i tłustego - jak na mój spaczony gust.

Pawka
____
PM
<m...@p...onet.pl> or <m...@o...pl>




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-26 18:07:17

Temat: Re: Konserwa & Bigos
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: "Madziar" <m...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 26, 2001 8:12 AM
Subject: Konserwa & Bigos


> Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach
typu
> twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład.
Jak
> oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie
masy
> w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
> Pawka
Jak najbardziej - jak kiebaska w sloiku sie sprawdza to pasztet i klops
tez - trzykrotne gotowanie a pozniej jednak przechowywanie w lodowce - jadam
to to od dziecinstwa i nigdy nie bylo zadnych sensacji -
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-25 11:07:29

Temat: Re: Konserwa & Bigos
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Madziar" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ortus$gl8$2@news.tpi.pl...
> Co sądzicie o możliwości produkcji domowym sposobem konserw w słoikach
typu
> twist wypełnionych mielonym na klopsa albo masą pasztetową na przykład.
Jak
> oceniacie trwałość takiego wyrobu (obróbka termiczna w garze, gotowanie
masy
> w słoiku) i niebezpieczeczeństwo rozwoju beztlenowców (jad kiełbasiany)
> Pawka
>
> A propos niedawnego postu o bigosie to ja gotuję go na łbie wieprzowym,
> pomieszanym z niewielką ilością wołowiny - ale nie lubię wołowiny bo jest
> dłłłługo twarda i włazi w zęby. Łeb jest natomiast dobrze wyważony jeśli
> chodzi o stosunek chudego i tłustego - jak na mój spaczony gust.
>
> Pawka
> ____
> PM
> <m...@p...onet.pl> or <m...@o...pl>
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ogórki w zalewie
Poszukuję przepisu na dobre wino z czarnych winogron
Jak zrobic gołąbki
Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe
zapach suszonych grzybow - jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »