| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-02 13:50:50
Temat: Kotlet i bryndzaTemat troche poruszylem w inny watku, a teraz przepis warty wyprobowania;
4 kotlety wieprzowe
10 dkg bryndzy
natka pietruszki lub cebula lub oliwki lub jakies ziola co kto lubi
zabek czosnku sol, pieprz
Bryndze rozkruszyc, to co kto lubi dodac + czosnek, wszystko zmiazdzyc
wymieszac przyprawic sola i pieprzem. Kotlet (musi byc troche grobszy niz
tradycyjnie) naciac ostrym nozem tak zeby powstalo cos w rodzaju kieszeni, w
ktora bedziemy wkladali farsz zrobiony wczesniej, doszedlem juz do takiej
wprawy ze naciecie jest szerokosci nozyka, a caly srodek wolna przestrzenia,
nastepnie zszywamy nicia i na rozgrzany tluszcz po okolo 4 min z kazdej
strony, pod koniec smazenia opruszyc sola i pieprzem. Sam sposob sprawienia
kotleta daje niesamowite mozliwosci mozna pchac w srodek co kto lubi,
napewno nie wyplynie, a przyrzadza sie go bardzo szybko.
Smacznego
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-02 14:27:18
Temat: Re: Kotlet i bryndzaUżytkownik Janusz Danak <d...@p...fm> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:_CWl4.32604$H...@n...tpnet.pl...
> tradycyjnie) naciac ostrym nozem tak zeby powstalo cos w rodzaju kieszeni,
w
Moza mam za mala wyobraznie, albo raczej za duza, bo sobie wyobrazam
rozniste karkolomne naciecia... Ciac krawedz - tak jakby sie chcialo zrobic
dwa kotlety o polowe ciensze?
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-02 14:38:56
Temat: Re: Kotlet i bryndza> Ciac krawedz - tak jakby sie chcialo zrobic
> dwa kotlety o polowe ciensze?
Ja sobie tak wlasnie to wyobrazilam, tylko przeciecie musi byc male, a potem w
srodku rozciac ile sie da, ale zeby zostal jeden kotlet z mala dziurka :-))) .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-02 15:40:06
Temat: Re: Kotlet i bryndza
Użytkownik Ulka <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> > Ciac krawedz - tak jakby sie chcialo zrobic
> > dwa kotlety o polowe ciensze?
>
> Ja sobie tak wlasnie to wyobrazilam, tylko przeciecie musi byc male, a
potem w
> srodku rozciac ile sie da, ale zeby zostal jeden kotlet z mala dziurka
:-))) .
>
A dziurke najlepiej potem spiac wykalaczka lub metalowa szpilka (sa takie
specjalne - robie je Pedrini)
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |