Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotlet i bryndza

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kotlet i bryndza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-02-02 13:50:50

Temat: Kotlet i bryndza
Od: "Janusz Danak" <d...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Temat troche poruszylem w inny watku, a teraz przepis warty wyprobowania;
4 kotlety wieprzowe
10 dkg bryndzy
natka pietruszki lub cebula lub oliwki lub jakies ziola co kto lubi
zabek czosnku sol, pieprz
Bryndze rozkruszyc, to co kto lubi dodac + czosnek, wszystko zmiazdzyc
wymieszac przyprawic sola i pieprzem. Kotlet (musi byc troche grobszy niz
tradycyjnie) naciac ostrym nozem tak zeby powstalo cos w rodzaju kieszeni, w
ktora bedziemy wkladali farsz zrobiony wczesniej, doszedlem juz do takiej
wprawy ze naciecie jest szerokosci nozyka, a caly srodek wolna przestrzenia,
nastepnie zszywamy nicia i na rozgrzany tluszcz po okolo 4 min z kazdej
strony, pod koniec smazenia opruszyc sola i pieprzem. Sam sposob sprawienia
kotleta daje niesamowite mozliwosci mozna pchac w srodek co kto lubi,
napewno nie wyplynie, a przyrzadza sie go bardzo szybko.
Smacznego

--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-02-02 14:27:18

Temat: Re: Kotlet i bryndza
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Janusz Danak <d...@p...fm> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:_CWl4.32604$H...@n...tpnet.pl...
> tradycyjnie) naciac ostrym nozem tak zeby powstalo cos w rodzaju kieszeni,
w

Moza mam za mala wyobraznie, albo raczej za duza, bo sobie wyobrazam
rozniste karkolomne naciecia... Ciac krawedz - tak jakby sie chcialo zrobic
dwa kotlety o polowe ciensze?

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-02 14:38:56

Temat: Re: Kotlet i bryndza
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ciac krawedz - tak jakby sie chcialo zrobic
> dwa kotlety o polowe ciensze?

Ja sobie tak wlasnie to wyobrazilam, tylko przeciecie musi byc male, a potem w
srodku rozciac ile sie da, ale zeby zostal jeden kotlet z mala dziurka :-))) .

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-02 15:40:06

Temat: Re: Kotlet i bryndza
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ulka <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> > Ciac krawedz - tak jakby sie chcialo zrobic
> > dwa kotlety o polowe ciensze?
>
> Ja sobie tak wlasnie to wyobrazilam, tylko przeciecie musi byc male, a
potem w
> srodku rozciac ile sie da, ale zeby zostal jeden kotlet z mala dziurka
:-))) .
>

A dziurke najlepiej potem spiac wykalaczka lub metalowa szpilka (sa takie
specjalne - robie je Pedrini)

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zmiękczanie mięsa było: minutensteki
OT: Info w sprawie zmiany opisu pl.soc.wegetarianizm
wina węgierskie i innne
wina
Kozie mleko i sery

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »