Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Janusz Danak" <d...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Kotlet i bryndza
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <_CWl4.32604$Hi2.728811@news.tpnet.pl>
Date: Wed, 02 Feb 2000 13:50:50 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.201.36
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 949499450 212.160.201.36 (Wed, 02 Feb 2000 14:50:50 MET)
NNTP-Posting-Date: Wed, 02 Feb 2000 14:50:50 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22229
Ukryj nagłówki
Temat troche poruszylem w inny watku, a teraz przepis warty wyprobowania;
4 kotlety wieprzowe
10 dkg bryndzy
natka pietruszki lub cebula lub oliwki lub jakies ziola co kto lubi
zabek czosnku sol, pieprz
Bryndze rozkruszyc, to co kto lubi dodac + czosnek, wszystko zmiazdzyc
wymieszac przyprawic sola i pieprzem. Kotlet (musi byc troche grobszy niz
tradycyjnie) naciac ostrym nozem tak zeby powstalo cos w rodzaju kieszeni, w
ktora bedziemy wkladali farsz zrobiony wczesniej, doszedlem juz do takiej
wprawy ze naciecie jest szerokosci nozyka, a caly srodek wolna przestrzenia,
nastepnie zszywamy nicia i na rozgrzany tluszcz po okolo 4 min z kazdej
strony, pod koniec smazenia opruszyc sola i pieprzem. Sam sposob sprawienia
kotleta daje niesamowite mozliwosci mozna pchac w srodek co kto lubi,
napewno nie wyplynie, a przyrzadza sie go bardzo szybko.
Smacznego
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
|